onsdag den 27. april 2016

Gravalvorlig Grafik


HVEM VAR/ER JEG - en kunstudstilling om liv, død, og identitet.Grafikeren Esbern Skovgaard fra Odense & Maleren Knud Larn fra København undersøger sammen epitafiets rolle og muligheder i en moderne, online, og individuel verden.To kunstnere fra hver sin del af landet er gået sammen om et udfordrende kunstnerisk fællesprojekt hvor de afsøger epitafiets kunstneriske muligheder i vores digitale, hastige, og individuelle tidsalder. I kirkegulve og på kirkevægge ser vi tidligere tiders epitafier over kongelige, adelige og borgerlige. Med en blanding af symbolsprog, skriftbånd og portræt skildres disse berømte mænd og kvinder for eftertiden. Ofte er det eneste vi ved om dem, det vi ser på epitafiet. Nu er det en anden tid. Vi vil også huskes selvom vi ikke er kongelige eller adelige. Vi er jo os selv! Men hvem var vi så når vi er væk Resultatet af studiebesøg i danske kirker, af diskussioner i atelierne, og af arbejdet med at skabe moderne epitafier i forskellige medier, vises på de to kunstneres fælles udstilling i Galleri NYBRO, Nybrogade 30, 1203 København K

Galleri Nybro er grundlagt i 1989 og er Københavns kunstnerejede udstillingssted, eet af byens ældste fungerende gallerier med nye udstillinger hver 14. dag. Her er ingen gallerist, eller specifikke -ismer som ramme. Dermed er der heller ingen eksterne kommercielle eller ideologiske hensyn til udstillingerne. NYBRO er således et frirum for den reflekterende, debatskabende, og eksperimenterende kunst - og det var naturligt at bede netop NYBRO om at huse de to kunstneres tanker og resultater fra fællesprojektet.

Der er festlig fernisering lørdag 30. april kl 14-18. Udstillingen varer til og med torsdag 12. maj. Der er åbent alle dage, undtagen mandage, kl 14-18.


Læs mere her

tags: København, EM, kunst, Odense, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar