mandag den 4. april 2016

Skal man forsikres for at spille fodbold


Fodboldsæsonen står for døren, og mens indkøb af fodboldstøvler, benskinner og strømper er en naturlig del af forberedelserne, er det nok de færreste, der overvejer forsikringer i den sammenhæng, men det gør man i følge en advokat klogt i. Her kan du læse hvorfor.Når du løber på banen, accepterer du risikoen

Fodbold er ifølge Statens Institut for folkesundhed den sportsgren i Danmark, der koster flest idrætsskader på årsplan. Det skyldes dels, at fodbold, sammen med håndbold, er en af de mest populære sportsgrene herhjemme og dels, at der er tale om en sportsgren, hvor fysisk kontakt er en naturlig del af spillet.

Selvom skaden opstår på grund af en tackling, kan du som udgangspunkt ikke gøre hverken med- eller modspillere ansvarlige for skaden.

- Man kan groft sige det sådan, at når du løber på banen, accepterer du risikoen for, at der kan forekomme tacklinger, da det er en del af fodboldspillet, forklarer advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN. Hun opfordrer samtidig til, at du tegner en ulykkesforsikring, hvis du ikke har en i forvejen.

Erstatning gennem ulykkesforsikringen

Når fodboldspillere kommer til skade, er det ofte knæet, det går ud over, og skaderne kan få alvorlige konsekvenser resten af livet.

- Hvis du har tegnet en ulykkesforsikring, kan den betale erstatning for varige mén ved for eksempel
meniskskader, korsbåndslæsioner med videre, siger Litten Posselt Olsen og tilføjer

- Ofte kan ulykkesforsikringen desuden betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor med videre. Hvis du har en sundhedsforsikring, for eksempel gennem dit arbejde, har du normalt også mulighed for at få betalt behandlinger derigennem.

Som forældre er det desuden vigtigt at vide, at børnene som udgangspunkt ikke er dækket af forældrenes eventuelle ulykkesforsikring.

- Det er et problem, for mange børn helt ned til 3-4 års alderen dyrker sport eller foretager sig andre ting, der kan være potentielt farlige, som for eksempel trampolinhop og klatren i træer, så jeg vil råde forældre til at få tjekket op på, om børnene er dækket ind, hvis uheldet er ude. Ofte vil det kræve, at der tegnes en særskilt ulykkesforsikring til børnene, forklarer Litten Posselt Olsen.

3 råd til fodboldspillere

Advokat Litten Posselt Olsen har tre gode råd til fodboldspillere, der netop er startet med udendørssæsonen, eller snart skal i gang med den

• Tegn en ulykkesforsikring. Når du spiller fodbold, er det som udgangspunkt på egen risiko
• Tag på skadestuen, hvis du kommer til skade og følg op med konsultationer hos egen læge. Lægejournalen anvendes, når skadens omfang vurderes og forsikringsbeløbet fastsættes
• Anmeld skaden til ulykkesforsikringen, og tjek i den forbindelse om du har flere ulykkesforsikringer. Der kan være tegnet ekstra forsikringer gennem fagforeningen eller banken

Læs mere her

tags: Danmark, håndbold, Advokat, fodbold, fagforening, fagforening, Læge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar