tirsdag den 1. januar 2013

Forebyg specialundervisning, få gladere elever og spar skolerne for mange millioner

Det er win-win for alle. Skole, hjem, elev og samfund. På landsplan vil skolerne samlet kunne spare 100-200 millioner kr. pr. år, måske mere

Teen er for længst blevet kold i koppen foran på bordet og Karoline på 9 er helt fordybet i den tykke bog. Men sådan har det bestemt ikke altid været. Karoline er en af de mange der har haft svært ved at lære at læse. Men så fik hendes mor ideen til at Karoline skulle skrive tekst til en historie. Karoline blev så optaget af projektet, at den gav hende lysten til skolen tilbage og modet til at tro på egne evner. I dag er Karoline en af de bedste læsere i sin klasse og hun kaster sig gerne over store mursten og trilogier. Historien er at finde i et af de læringsbreve, som skoler kan abonnere på og udsende som inspiration til børnenes forældre. Bag læringsbrevene står Ingegerd Jenner Løth.

Læringsbreve er helt nyt i Danmark, men har fungeret mange år i udlandet. Det er ikke bare succeshistorier, men også konkrete ideer, som kan inspirere forældrene til, hvordan de kan hjælpe deres børn. Det kan f.eks. være lege som Spionens øje , en sjov bogstavleg for hele familien, som hjælper barnet til at lære bogstavernes lyde. Brevene er blevet testet og her hjalp netop Spionens øje en dreng, hvor specialundervisning ellers var på tale.

Et tilfælde som Karoline kunne let være endt med 2 timer om ugen i 1 år i skolens specialundervisning, en udgift på ca.10.000 20.000 kr. Et årsabonnement på læringsbreve koster kun 1.500 kr. + moms for 3 typer breve, som hver udsendes 9 gange om året og kan nå alle skolens forældre. Hvis bare 1 barn undgår specialundervisning, er der allerede god økonomi i brevene. Jo mere man bruger systemet i forældresamarbejdet, jo flere børn kan undgå specialundervisning fra den gruppe, hvor der udelukkende er tale om faglige problemer.

Ud over at forebygge specialundervisning og besparelse i budgettet, vil brevene også generelt kunne løfte en del af skolens andre elever fagligt og være med til at give den hjælpende hånd, som mange forældre behøver for at kunne støtte deres børn til at blive bedre og dermed få et gladere skoleliv.
Brevene dækker læsning, begyndere, læsning, øvede samt matematik+ naturvidenskab, begyndere.

Se eksempel på læringsbreve på disse links:

www.laeringsressource.dk/data/archive/files/laese_begyndere-uden-skrivefelt.pdf

www.laeringsressource.dk/data/archive/files/mat-nat-uden-skrivefelt.pdf

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, udland, moms, naturvidenskab, videnskab, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar