lørdag den 18. oktober 2014

Byggeriet af den ultimative LEGO® oplevelse går i gang

Fra 2016 kan LEGO fans i alle aldre opleve LEGO® historien og LEGO klodsernes uendelige muligheder i et 12.000 m2 stort oplevelsescenter i Billund. I dag blev grundstenene til det unikke "LEGO House" lagt. "For mig er LEGO Klodsen indbegrebet af systematisk kreativitet - at stringensen og rationaliteten i LEGO klodsen tillader børn i alle aldre uendelige muligheder for at skabe deres egne verdener og leve i dem gennem legen. Vi er blevet inspireret af LEGO klodsens modularitet til at skabe LEGO House. Bygningen vil fremstå som en sky sammensat af LEGO klodser, der indvendigt danner rum til udforskning og udstillinger for besøgende. På ydersiden danner stabelen af klodser taget til en overdækket plads og et bjerg af indbyrdes forbundne terrasser og legepladser."

Den ultimative LEGO oplevelse
Bygningen ventes at åbne for besøgende i 2016, og i dag blev den officielle start på byggeriet markeret. Ved begivenheden sagde Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i LEGO Koncernen:

"I dag sår vi frøene, der over de næste mange måneder vil vokse og blive til det eneste sted i verden, hvor børn, fans, familier og voksne kan opleve den fulde LEGO historie og blive inspireret af de endeløse muligheder, LEGO klodsen byder på."

Når LEGO House byggeriet er færdigt i 2016, vil en gigantisk LEGO klods sidde på toppen af den 23 meter høje bygning, der dækker et areal på 12.000 m2 – herunder en overdækket plads på 2.000 m2.

LEGO House vil byde på store udstillings- og oplevelsesområder, en café, en unik LEGO butik, den overdækkede plads og de mange åbne terrasser. Det ventes at cirka 250.000 gæster vil besøge LEGO House årligt.

Billunds borgmester, Ib Kristensen sagde ved grundstensnedlæggelsen:

"Vi er stolte af, at LEGO Koncernen har valgt Billund som placering for LEGO House. Det er et vidnesbyrd om den stærke forbindelse, der har været gennem årtier mellem virksomheden og lokalsamfundet, og det er et vigtigt bidrag til den fremtidige udvikling af vores by."

LEGO House kommer til at sætte sit præg på byen, understregede Søren Lund, General Manager for LEGO House:

"Vi håber, at LEGO House i sig selv bliver en attraktion og et samlingspunkt for både lokale borgere og de mange, der besøger Billund. Ikke kun på grund af den fantastiske arkitektur, men også fordi det vil være gratis at bevæge sig via trapper hen over bygningen og opleve de forskellige terrasser. Jeg er spændt på at følge byggeriet og ser frem til at byde de første gæster velkommen og give dem den ultimative LEGO oplevelse."

Fakta om LEGO House
• LEGO House er på 12.000 m2.
• LEGO House bliver 23 meter højt.
• Der er fri adgang hen over LEGO House ad trapper og terrasser.
• Der vil være fri adgang til en 2.000 m2 stor overdækket plads med café og en særlig LEGO butik inde i LEGO House.
• Den største del af LEGO House bliver for betalende gæster og består af fire specialdesignede legezoner. Udstillingerne og oplevelserne i legezonerne giver gæsterne helt unikke LEGO oplevelser, hvor de både skal bruge hoved og hænder. Desuden bliver gæsterne præsenteret for historien om familie-virksomheden og udviklingen af LEGO produkterne, LEGO brandet og LEGO Koncernen.
• Byggeriet ventes afsluttet i 2016.
• LEGO House er et af LEGO Koncernens bidrag til visionen om Billund som Capital of Children.
Læs mere her: http://www.capitalofchildren.com/en-us/

Læs mere her

tags: Billund, direktør, borgmester, virksomhed, 2016, kreativ, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar