mandag den 13. oktober 2014

Ros til politikerne for den første familiepakke

- målrettet gode, ordentlige og almindelige danske børn og forældre Berlingske nyhedsmedier skriver:

Et enigt folketing står bag en ny skilsmissepakke, som skal forhindre chikane mellem skilsmisseforældre. Foreningen Far ser initiativet som et meget vigtigt skridt i retningen mod ligestilling af forældrene, når mor og far går fra hinanden. Folketingets partier møder rosende ord fra Foreningen Far for den nye skilsmissepakke, der med en række initiativer skal forhindre, at fraskilte forældre chikanerer hinanden og kan lykkes med at forhindre, at den ene forælder ikke ser deres fælles barn i flere måneder.

»Det er et positivt og et meget vigtigt skridt i den rigtige retning,« siger foreningens landsformand, Jesper Lohse, og uddyber: »Det, man sætter ind over for, er nogle af de mest kendte standardmetoder for, hvordan en forælder kan holde et barn væk fra den anden forælder. Det er noget, der kan ramme alle forældre i dag, og det er noget, der rammer ordentlige mennesker. Og det må det naturligvis ikke.«

Socialminister Manu Sareen (R) og socialordførerne fra alle Folketingets partier er blandt andet blevet enige om, at skilsmisseforældre fremover har mødepligt i Statsforvaltningen, når forældrene skal have afklaret spørgsmål om samvær med deres barn. Dermed får en forælder ikke længere mulighed for at melde »kunstigt« afbud for at afholde den anden forælder fra at se barnet.

Det er en af de standardmetoder, som Jesper Lohse henviser til, og han mener, det er vigtigt at sende et signal om, at den opførsel ikke er i orden. »Vi skal belønne god adfærd. Belønner vi forkert adfærd, så er det det, vi får. Så det sender et klart signal om, at forældre altså skal samarbejde positivt omkring børnene,« siger formanden.

Han ser skilsmissepakken som første skridt i retningen mod en ligestilling af ligeværdige forældre. »Lovpakken sætter ind mod den gruppe, hvor det er imod enhver sund fornuft, at barnet ikke får lov til at opleve to glade forældre, og forældrene lige pludselig følelsesmæssigt bliver ramt at noget, som man ikke på nogen måde kan forestille sig, uden man har oplevet det,« siger Jesper Lohse.

Anbefaling

Foreningen Far anbefaler overordnet politikerne en helt ny strategi på familie og socialområdet i Danmark og gennemførelse af en familiepakke II og III. Vi bør politisk og ledelsesmæssigt sikre at der kommer positivt styr på det moderne familieliv i Danmark med 37 familieformer, da det har direkte indflydelse på bæredygtige vækst, innovation og beskæftigelsen. Vi står på familieområdet med en lovgivning og praksis som har været forsømt i årtier og som kører i hestevogn, fordi det er et meget følsomt politisk område. Alle bør samarbejde positivt for at skabe gode og sunde vilkår for alle børn og forældre i Danmark.

En familiepakken II kan med fordel indeholde en lovreform med ligestilling af kernefamilierne og de 36 moderne familieformer i de 10-12 forskellige familielove i flere forskellige ministerier som ikke altid taler godt nok sammen i dag. Der i dag meget stor forskel juridisk og økonomisk for moderne familier i forhold til kernefamilierne, bare fordi forældrene ikke bor sammen. Dette selv om de fleste forældre i Danmark er fantastiske, samarbejder positivt og har glade børn med god kvalitetstid. Lad os for god ordens skyld huske på at forældre i kernefamilier også kan skændes.

Forældede begreber som bopæl og samværsforældre som indirekte er markant forskelsbehandling af fædre og mødre imod enhver sund fornuft og samfundsudviklingen bør afskaffes for ligeværdige familier. Forældrene bliver ramt af tekniske lovhindringer, som skaber en kamp imod enhver sund fornuft. Skal der træffes individuelle og konkrete familieløsninger i dag, skal vi lade være med at proppe alle børn og forældre ned i den samme kasse. Lav dog i stedet en liste med de 25 ting, som forældrene i visse tilfælde er uenige om og opdel dem om nødvendigt i en grøn, gul og rød gruppe, som der kan træffes individuel og konkret vurdering om baseret på lige muligheder, belønning af god forældreevne og kvalitetssikring, så vi sikre at det rent faktisk er den bedste afgørelse der træffes for barnet og hele familien.

En familiepakke III kan med fordel indeholde en modernisering og strukturændring med fokus på frit valg for forældre i alle familieformer, rådgivning og mægling der virker samt en speciel enhed eller en familiedomstol, som skal gøre at færrest mulig forældre skændes med børn i "ingenmandsland" i takt med samfundsudviklingen og de ligeværdige familieformer. Vi har på grund af samfundsudviklingen behov for at tænke nyt og skal tage sagerne i opløbet i lighed med eksempelvis Norge og sikre færrest mulige familie sager baseret på forebyggelse og god offentlig sagsbehandling af selv de mest alvorlige børnesager i Danmark. Det er naturligvis muligt ledelsesmæssigt, som i andre livsvigtige menneskelige systemer med succes.


Bekymring af dansk kvindesamfund og børns vilkår

Foreningen Far opfodrer i forbindelse med lovforslaget dansk kvindesamfund og børns vilkår til at samarbejde positivt til glæde for alle danske børn og familier.

Det er – med al venlighed og respekt en anelse besynderligt - at den ligestilling som dansk kvindesamfund mere end andre har skabt i Danmark og som er positiv for samfundet, pludselig ikke gælder alle mennesker i uddannelseslivet, arbejdslivet og familielivet, som grundlæggende forudsætning i vores samfund. Kærligheden til vores børn og børns kærlighed til begge forældre er trods alt for langt de fleste gode, ordentlige og almindelige familier det vigtigste i livet. Det er grunden til at vi altid skal belønne god adfærd, men bestemt også skal blive langt bedre til at håndtere de hårdeste sager med forældrefremmedgørelse, psykisk sygdom, vold, misbrug, pædofili og livslang socialhistorik med en social arv der går igen, fordi ingen tør bryde den. Vi har alle interesse i at sikre disse sager med god ledelse, kvalitetssikring og teamwork.

Det er samtidig - med al venlighed og respekt - ærlig talt lidt besynderligt at børns vilkår aldrig har formået at tale om et af de mest oversete områder for børn i Danmark, som i en måling i Politiken i befolkningen for nylig, er børn og fædres rettigheder. Dette er kritisabelt af børns vilkår samtidig med at man aldrig oplyser politikere, pressen, befolkningen eller for så vidt vel Egmont fonden, at børns vilkårs primære kontaktflade er børn og mødre.

Børns vilkår trykte store lobbyist brochure om eneforældremyndighed ved lovændringerne i 2012, som mere end noget andet må anses, at have forsinket en fornuftig ledelsesmæssig proces og modernisering for ligeværdige familier såvel som de hårdeste børnesager efter vores oplevelse. For sagen er at eneforældremyndighed på grund af en total mangel på kvalitetssikring og tekniske lovhindringer skabt overtid, faktisk i dag bringer danske børn i fare i de mest alvorlige børnesager. Det sker fordi børn ofte får bopæl hos forkerte forældre som lyver sig til det. Foreningen Far oplever det dagligt hos både mødre og fædre – og ser meget alvorlige sager med begge køn. Faktisk er det muligt i dag at sikre sig eneforældremyndighed og barnets bopæl på en time med simple løgne eller falske aftaler lavet i Photo shop uden at nogen handler.

Så Foreningen Far opfodrer inderligt dansk kvindesamfund og børns vilkår til, at samarbejde positivt med fokus på alle de 1.3 millioner danske børn med god ledelse og overholdelse af FN børnekonventionens artikel 2 om forbud mod enhver form for forskelsbehandling af barnets forældre baseret på køn eller anden stilling f.eks. det moderne familieliv.

Vi kan ikke tale om FN børnekonventionens artikel 3 om det bedste for barnet, hvis der hverken er fuld information, teamwork, kvalitetssikring, tab af viden, sker forskelsbehandling, er lang sagsbehandlingstid – og vi ikke begynder at belønne mennesker for de mennesker de faktisk er. Der er ingen tvivl om at vi med god politisk og offentlig ledelse, modernisering og markant kvalitetssikring kan sikre at alle børn og familier har det godt i Danmark, herunder sikre de mest alvorlige børnesager.

Det er et fælles ansvar.


OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familie området. Foreningen har aktuelt over 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning. Foreningen Far har 12 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familie lovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Al rådgivning er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.

Læs mere her

tags: Danmark, Norge, FN, politi, økonomi, uddannelse, kunst, lovgivning, Politiken, Folketinget, lovforslaget, 2012, domstol, arbejdsliv, skilsmisse, strategi, beskæftigelse, innovation, Egmont, kaffe, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar