onsdag den 15. oktober 2014

Over 50.000 små børn skal synge sammen

Tusindvis af børn og i hvert fald én minister stemmer i koret, når DRs 'Syngelyst'-kampagne atter arrangerer 'Små Synger Sammen'-dag torsdag den 11. september for 3-6-årige over hele landet. 'Små Synger Sammen' henvender sig til børn i dagtilbud, børnehaver og vuggestuer, og over 50.000 små børn, pædagoger og dagplejemødre i over 2250 institutioner deltager.
Det er syvende gang, 'Små Synger Sammen'-dagen bliver holdt, og efterhånden er det blevet lidt af en tradition, at de mindste denne ene gang om året samles om at synge i et stort fællesskab.

Årets tema er 'Skoven', hvor der bliver lagt op til, at børnene vælger sange om skoven og skovens dyr, men temaet er kun inspiration. DR sætter rammerne, og så er det op til pædagoger og dagplejere at gøre, som det bedst passer ind.

"'Små Synger Sammen' er bare blevet større og større siden starten i 2008. Sangglæden er enorm i landets dagtilbud, og samtidig er jeg imponeret over den kreativitet, der er i arrangementerne. Der er ikke et af dem, der ligner hinanden. Alle undersøgelser viser, at sang er med til styrke børns sprog, og det er anden grund til, at jeg glæder mig over den store syngelyst," siger Birgit Bergholt fra DR Kultur, som er sekretariatsleder for 'Syngelyst'-kampagnen.

Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen åbner 'Små Synger Dagen' på Tårnby Torv på Amager sammen med Børnehaven Englandsvej 348, der vil synge ni skovsange for de rejsende og handlende. Og landet over kommer der til at foregå stribevis af arrangementer.

Sang 2400 steder
Sidste år sang de mindste hen ved 2400 steder i landet, og på dr.dk/smaasyngersammen kan man se, hvor der bliver sunget i år.

For eksempel mødes 150 børn fra daginstitutioner i Herning til fællessang på biblioteket – og her opfordres børn og voksne for eksempel til at tage tøj på i skovens farver: brunt og grønt. I Aarhus inviterer Børnekulturhuset og Musikhuset de 3-6-årige til en festlig Skrallebang-koncert i Musikhusets foyer, og i Esbjerg synger børn fra børnehaven på Nygårdsvej og ældre sange for hinanden – samtidig med, at børnenes tegninger til sangene bliver vist på storskærm.

'Syngelyst'-kampagnen kører foreløbigt til og med 2014. Det er DR, der står bag det og huser sekretariatet, og Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold bakker op om initiativet økonomisk.

NYTTIGE LINKS
· Se på kortet her, hvilke dagtilbud dit lokalområde, som har sangarrangementer på dagen: http://www.dr.dk/Undervisning/Syngelyst/SmaaSyngerSammen/Syngekortet/2014/Syngekort2013.htm

· DRs Klipkassen har lavet et tema om Skoven:
Vilde Venner i skoven: http://www.dr.dk/klipkassen/player/ ts=vilde-venner-i-skoven
Sange om skoven: http://www.dr.dk/klipkassen/player/ ts=sange-om-skoven

Læs mere her

tags: England, 2008, Kulturministeriet, Esbjerg, økonomi, 2013, Amager, Herning, koncert, kreativ, børnehave, Undervisningsministeriet, sprog, 2014, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar