torsdag den 23. oktober 2014

Lancering af ny øl-kogebog, Humlen af Gastronomien 2

Unge elever bag ny øl-kogebog – lancering med ølfrokost 26. oktober på Carlsberg Museum Kom til lancering af den nye kogebog, 'Humlen af gastronomi 2', skabt af unge kokke- og tjenerelever fra Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Carlsberg Danmark. Test opskrifterne med seks serveringer og få bogen med hjem.

Tag øllen ind i kogekunsten
Hotel- og Restaurantskolen præsenterer i samarbejde med Carlsberg Danmark det sidste nye påhit inden for øllets verden: Lanceringen af den nye kogebog, 'Humlen af gastronomi 2'. Bogen er resultatet af et års udforskning og udvikling af øllets plads i gastronomien.

I anledning af bogudgivelsen disker samarbejdspartnerne op med en særlig 'søndagsfrokost' i det gamle Carlsberg Museum. Mød elever og undervisere bag udgivelsen og besøg fem forskellige stationer med retter inspireret af 'Humlen af gastronomien 2' inddelt i opskrifter til forår, sommer, efter, vinter og dessert. Smag en nyopfundet ølcocktail , øltapas og ølretter med de udvalgte øl til maden - alt sammen udviklet af skolens unge kokke- og tjenerelever under kyndig rådgivning af eksperter. Alle gæster får desuden bogen med hjem til selv at gå på opdagelse i øllets mange muligheder i madlavningen.

Bag om bogen – et passioneret partnerskab
Carlsberg Danmarks egen øl-ekspert, Bjarke Bundgaard, er begejstret for samarbejdet mellem Carlsberg Danmark og Hotel & Restaurantskolen.
"I mange år har øl været fraværende som en del af undervisningen på erhvervsskoler i Danmark – ligesom i resten af samfundet. Kokke- og tjenereleverne blev gerne lært godt op i vin, men ikke i øl. Det ville vi ændre på, for øl kan tilbyde gastronomien meget. Vi ville gerne være med til at undervise fremtidens kokke- og tjenerelever, som stadig er i gang med at finde deres faglige ståsted," fortæller han.

Ca. 800 elever har i alt siden begyndelsen på samarbejdet deltaget i undervisning i brygning, ølsmagning, bryggerhistorik m.m. for at bringe øllet ind i gastronomien som værdig konkurrent til fx vinen. Til sammen har eleverne afslutningsvis udviklet en lang række spritnye opskrifter i løbet af tre intense dage i Ølbyen. Det resulterer nu i årskogebog nummer to, hvor de bedste opskrifter er samlet side om side med fif og de historier fortalt af passionerede connaisseurs fra både ind- og udland. I år har skolens tjenerelever også deltaget i '3 dage i Ølbyen' med den udfordring at skabe en række ølcocktails med få råvarer.

Læs mere her

tags: Danmark, Carlsberg, kunst, råvarer, udland, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar