torsdag den 16. oktober 2014

De unge piger mangler stadig nogen at tale med!

GirlTalk.dk fejrer i dag 10 års jubilæum, og konklusionen efter 10 år med rådgivning af tusinder unge piger er, at pigerne stadig har brug for nogen, der vil lytte til dem, og som kan tale deres sprog. Da GirlTalk.dk startede 1.september 2004 var der stor søgning fra unge piger, som manglede nogen at tale med, og GirlTalk.dk var banebrydende ved at åbne den første chatrådgivning af sin slags i Danmark. Her kunne de unge piger finde nogen, der ville lytte til dem og kunne tale deres sprog. Sidenhen er det blevet til mange tusind samtaler. Årligt har GirlTalk.dk mere end 4000 samtaler med unge piger.

Lederen af GirlTalk.dk, Anna Bjerre uddyber;
"Desværre er behovet for at hjælpe de unge piger i Danmark ikke blevet mindre i dag, der er bare kommet nye problemer til – bl.a. som konsekvens af de sociale medier. Igennem alle årerne har vi set piger, der er begyndt at skade sig selv eller tage overdosis af f.eks. hovedpinepiller for at håndtere deres problemer. GirlTalk.dk har fulgt mange af disse piger og arbejder meget aktivt for at hjælpe dem til at finde andre og bedre løsninger."

På grund af bl.a. den ændrede lovgivning for smertestillende håndkøbsmedicin er der i dag færre piger, der tager overdosis, men problemet er stadig ikke løst.

"Vi er langt fra i mål. Mange piger skader sig selv i smug og har svært ved at tale med deres venner, forældre eller kærester om deres vanskeligheder. Selvom mange af pigerne på overfladen ser ud til at have det godt, kæmper de indvendigt med dårligt selvværd og følelser af tomhed, ensomhed og tristhed. Og sociale medier har ikke hjulpet på problemet, kan vi konstatere."

Og netop pigers og unge kvinders mentale helbred er også under stor bevågenhed af både eksperter og politikere. Ifølge Sundhedsstyrelsens Sundhedsprofil kæmper næsten hver femte unge kvinde med mentale helbredsproblemer (se sundhedsstyrelsen.dk).

"Ideelt set burde der ikke være brug for GirlTalk.dk, men vi må konstatere, at behovet stadig er stort, og at der derfor stadig er brug for et frirum for de her piger" slutter Anna Bjerre af.

For mere information kontakt:
Anna Bjerre, psykolog og daglig leder, anna@girltalk.dk eller 2252 5258


Læs mere her

tags: Danmark, politi, medicin, lovgivning, Sundhedsstyrelsen, sprog, hovedpine, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar