lørdag den 4. oktober 2014

Skoleelever laver Wegner-udstilling

Elever på skolerne i Tønder Kommune har haft Hans J. Wegner som tema og udstiller nu resultaterne af deres arbejde Den verdenskendte danske møbelarkitekt Hans J. Wegners fødsel for 100 år siden i Tønder er blevet markeret med mange aktiviteter hele året igennem. Bl.a. en stor og meget succesfuld særudstilling på Kunstmuseet i Tønder.

Nu kommer der en ny Wegner-udstilling i byen. Denne gang er det skoleelever, der udtrykker deres tanker og opfattelse af den store danskers arbejde og virke.

Gennem længere tid har elever fra overbygningens linjefag på alle fire distriktsskoler og fra Tønder Ungdomsskole sat fokus på og arbejdet med Wegner i undervisningen, og nu bliver nogle af resultaterne udstillet i Tønder.

Udstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune, åbner onsdag den 8. oktober med deltagelse af den ene af Wegners døtre, Eva Wegner.

Skolernes udstilling er ret omfattende og indrettes derfor både i forhallen på Tønder Rådhus, på museet og i Visemøllen. Udstillingen kan ses til og med torsdag den 16. oktober.

Ved udstillingsåbningen den 8. oktober vil Eva Wegner sige et par ord, og nogle af eleverne vil fortælle om arbejdet med deres værker. Desuden taler borgmester Laurids Rudebeck og museumsinspektør Anne Blond fra Kunstmuseet i Tønder.

- De mange forskellige Wegner-aktiviteter har virkelig sat fokus på Tønder og betydet meget for området. Det er lykkedes at skabe positiv opmærksom langt uden for både kommunens og landets grænser. Det er selvfølgelig glædeligt. Det er også meget glædeligt, at næste generation får et godt kendskab til vores store bysbarn og er med til at hylde ham. Jeg glæder mig rigtig meget til at se deres udstilling, siger borgmester Laurids Rudebeck.

Elevernes udstilling er bredt og alsidigt sammensat og består bl.a. af modelarbejder af stole, tegninger og videoværker.

Eleverne har grebet opgaven an fra forskellige vinkler, alt efter om de kommer fra linjer med internationalt perspektiv, kultur og kreativitet, design, innovation, fokuslinjer, ekspressive linjer eller science-linjer. Linjernes mangfoldighed vil være med til at vise bredden, dybden, indflydelsen, udbredelsen og nytænkningen i Wegners møbelarkitektur.

Læs mere her

tags: borgmester, museum, kreativ, Tønder, undervisning, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar