søndag den 19. oktober 2014

De små elever knækker engelsk-koden med digitale materialer

Hvordan lærer man børn, der ikke kan læse og skrive et helt nyt sprog Spørger man eksperterne, er svaret at børns sprogører formes bedst gennem kommunikation og interaktivitet. Derfor har forlaget DigTea udviklet en digital bogserie, hvor de små elever får det engelske ind gennem billeder, lyd og leg. Når eleverne i landets yngste klasser i disse dage for første gang præsenteres for de engelske gloser, er det uden et skriftsprog at læne sig op ad. Som del af den nye folkeskolereform skal børn nu lære engelsk allerede fra første klasse, men forskning viser at man i første omgang skal holde sig fra udenadslære og grammatiske remser. Så når man ikke kan læse, må øjne og ører vise vejen.

Derfor har forlaget DigTea udviklet en pakke med digitale læremidler, der introducerer det nye fag gennem lyd og billeder på tablet, PC eller iPad. De digitale materialer er udviklet med henblik på at udfordre eleverne sprogligt gennem arbejdet med dialoger. Karakteruniverset i materialerne tæller blandt andet aben Alec og hans dyrevenner, der med sjove stemmer og lige så sjove illustrationer i særdeleshed gør det engelske sprog tilgængeligt for eleverne.

- Den digitale bogs styrke er i høj grad kombinationen af lyd og billeder, fortæller Kari Thynebjerg, forlagschef hos DigTea. – Eleverne kan få støtte i lydbilledet og samtidig se både billeder og tekst. Formålet er at gøre sproget funktionelt, derfor lægger materialet også op til dialog, så der kan blive åbnet op for kommunikationen i klasselokalet.

Kari Thynebjerg, der selv har en baggrund som lærer, fortæller desuden at der allerede har været positiv respons på de digitale udgivelser.

-Fra lærerne der benytter materialet ved vi at børnene hurtigt bliver grebet af bøgerne og deres univers. Vi har blandt andet fået at vide, at eleverne er vilde med Alec og hans venner og efterligner dyrenes dialoger og stemmer. Og børn er jo sultne efter at lære engelsk, de ved godt hvad det handler om og hvad det skal bruges til, så godt begyndermateriale er meget vigtigt.

DigTea har siden 2011 udgivet undervisningsmaterialer, som er fleksible, digitalt funderede og i tråd med den nyeste viden om børns læring. Der lægges i udgivelserne vægt på interaktivitet og lyd, og materialerne på digibogen.dk er udviklet til at kunne bruges på alle digitale platforme.


Læs mere her

tags: 2011, universet, folkeskole, kommunikation, undervisning, sprog, undervisningsmateriale, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar