lørdag den 23. maj 2015

Fejl i Danmarks Statistiks familieopgørelse. Her er den 38 familietype


Danmarks Statistik har overset et vigtigt element i hvordan Familien Danmark er sammensat. I en rapport fra 2013 er en helt særlig familieform, værtsfamilien, udeladt som familietype. Det mener udvekslingsorganisationen Youth For Understanding, som tager imod udvekslingsstudenter fra hele verden og finder værtsfamilier til dem over hele Danmark.Sidste år var der 64 YFU-værtsfamilier. En værtsfamilie er en familie, der tager en 15-18 årig udvekslingsstudent ind i et skoleår, og lærer om en ny kultur mens de videregiver deres egne traditioner og skikke. Værtsfamilier kan genkendes på deres åbne sind og hjerter, når de stiller hus- og hjerterum til rådighed og på den måde er en aktiv medspiller i menneskeliggørelsen af diplomatiet. Værtsfamilier fremgår ikke af statistikkerne og registre, da de ikke får børnepenge eller anden form for bidrag, men gør det i den gode sags tjeneste. Hvem kan blive værtsfamilie Der er mange der tror at være værtsfamilie kræver en kernefamilie. Sådan forholder det sig ikke. En hver af de 37 familietyper kan være gode værtsfamilier.

At være værtsfamilie for en student kræver altså ikke…
- et stort hus - de skal bare have et enkelt værelse og noget mad en gang i mellem
- at du tager fri for at passe studenten. Det er unge, næsten voksne mennesker, der kan det meste selv, eller
- at have hjemmeboende og/eller jævnaldrene børn, da de oftest finder de venner på skolen eller i en forening

Som værtsfamilie er der helt andre ting, der tæller
At være værtsfamilie kræver at du har et åbent sind og hjerte, og er klar på at få en oplevelse for livet, der ikke findes magen. Som værtsfamilie kan man forvente at opleve udvikling for både hjerne og hjerte, at nogen finder din hverdag helt ekstraordinær, og en helt nyt perspektiv på verden. Marlene Boel, Esbjerg, der er værtsmor for Andris fra Letland siden august 2014 udtaler:
"Det skal dog ikke være en hemmelighed at det også har både udgifter og udfordringer for familien at være værtsfamilie.
Det overskygger dog aldrig det at familien beriges med et ekstra barn og en ny søskende, med venskab og bånd der varer hele livet. "

Til sommer kommer der 57 studenter. Cirka 30 af dem har endnu ikke fået værtsfamilie, og venter spændt på at høre hvor i Danmark deres livs største eventyr skal udfolde sig. Har man som familie lyst og mod på en helt særlig oplevelse, kan man hør e mere på telefon: 64 76 30 06, mail: yfu@yfu.dk, eller finde os på Facebook: facebook.com/YFUDanmark hvor vi svarer indenfor kontortid.

Om at være værtsfamilie: www.yfu.dk/vaertsfamilie

Om YFU
YFU Danmark er en foreningsbaseret udvekslingsorganisation, der på non-profit og idealistisk grundlag siden 1960 har udvekslet unge til og fra Danmark. Det formål som organisationen og vores 1200 medlemmer brænder for, er at fremme mellemfolkelig forståelse, fredelig sameksistens og respekt for forskellighed. YFU er uafhængig af politiske og religiøse interesser.

Kilder: Statistisk Perspektiv, December 2013, S. 4-6 http://www.dst.dk/extranet/perspektiv/8/index.html#/2/


Læs mere her

tags: Danmark, Esbjerg, politi, 2013, Facebook, Danmarks Statistik, penge, organisation, Letland, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar