fredag den 15. maj 2015

Turbine-udgivelse dramatiseres på Republique


Med Peter Mygind som instruktør opsætter Teater Boudoir DET GØR KUN ONDT EN GANG som del af det officielle CPH Stage program på Republique i juni. Forestillingen er samfundsaktuelt ungdomsteater, baseret på romanen af samme navn, og sætter fokus på ensomhed blandt unge.Ensomhed har store konsekvenser for den enkelte. Ikke mindst unge, der i forvejen kan være sårbare. En ny undersøgelse af ensomhed i Danmark lavet af CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling for Mary Fonden samt Skolebørnsundersøgelsen 2014 viser, at omkring 86.000 unge danskere - 6,5% af de 11-15-årige og 6,4% af de 16-29-årige - er ensomme. Og hver tiende time forsøger en pige i Danmark at tage sit eget liv.

Forestillingen DET GØR KUN ONDT EN GANG er instrueret af Peter Mygind og skrevet og opført af Teater Boudoir. Stykket belyser emner som vold, selvmordstanker og usikkerhed og er fortællingen om en ung pige, der mere end noget andet frygter ensomhed, men som gang på gang overlades til sig selv af en fuldstændigt fraværende mor og en stedfar, hvis eneste opmærksomhed mod Diana udformer sig i tæsk og nedladende bemærkninger.

DET GØR KUN ONDT EN GANG er et eksperimenterende og samfundsaktuelt teaterprojekt, der udvikles i samarbejde med den autentiske hovedperson Diana, forfatter til romanforlægget af samme navn, Peter Krogholm, og en udvalgt gruppe af udsatte unge. Forestillingen henvender sig til unge i alderen 13-25 år, og sætter fokus på de fatale konsekvenser det har, når et barn svigte og overlades til den universelle tilstand 'ensomhed', men viser samtidig, at der kan findes en vej ud af ensomhed og svigt. At det er muligt at overleve, hvis blot der er mod til at bede om hjælp. "En nøgternt, præcist og gribende skrevet dokumentarisk roman til unge."

(Lektørudtalelse)
"Det er en roman, der virker så ung og stærk i sin følelse i beskrivelsen af en piges kamp mod
egen natur." (Jens Henneberg, Nordjyske).

"Det er en gribende bog, og jeg er imponeret af hendes kamp for at bryde cirklen og blive meget
mere end sin mor. En bog man uden tvivl vil blive rørt af." (Bookeater.dk)

DET GØR KUN ONDT EN GANG - republique.dk - 10.-20. juni 2015

Peter Mygind har etableret sig som frontfigur i kampen mod vold. Han har med bogen Myginds
Mission blandt andet sat fokus på, hvordan vi skal hjælpe de svageste gennem næstekærlighed.
Nu iscenesætter han endnu engang Teater Boudoirs skæve univers med denne samfunds aktuelle og psykologiske skæbnefortælling.

Teater Boudoir er kendt for deres evne til at kombinere alvor med humor i et musikdramatisk
univers, og denne forestilling vil også understøtte Dianas rørende historie med underfundighed, humor og udvalgte sange, der har været med til at præge Dianas liv og hverdag. Peter Krogholm blev uddannet journalist i 2004. Han har siden arbejdet som freelancer for en lang række medier i ind- og udland samt udgivet et par bøger, senest DET GØR KUN ONDT EN GANG på Turbine Forlaget i 2014.

For mere information og interviews med Peter Mygind, Teater Boudoir eller Peter Krogholm:

Teater Boudoir - Tine Agertoft - T: 40 26 67 26

Peter Krogholm - T: 20 97 58 36

Læs mere her

tags: selvmord, Danmark, interview, udland, roman, journalist, psykologi, forfatter, 2014, Forlag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar