tirsdag den 12. maj 2015

Over 5.000 børn- og unge optræder i Tivoli


Når de danske musikskoler over to dage indtager Tivoli i København er det samtidig startskuddet på Danmarks største landsdækkende event for talentfulde musikskoleelver. I år bliver der afviklet 230 koncerter fordelt på 12 scener med 62 deltagende skoler. Der kan ses frem til musikalske parader, tale ved Kulturministeren og 50 guitarister vil på samme tid bl.a. spille Deep Purple. Musikskoledage finder sted den 2. og 3. maj fra kl. 11:30 i Tivoli. i år er det 26 gang arrangementet afvikles.I de seneste år har antallet af deltagere været eksplosivt stigende og det er ikke mindst hjulpet godt på vej af de mange musikalske talentudsendelse på nationale tv-stationer som MGP, X-Factor og Danmark har talent. Den megen fokus på musiktalent smitter positivt af på interessen på musikskolerne og fordi langt de fleste børn og unge trods alt må erfare, at talent ikke er nok, bliver flere og flere hængende på skolerne for at øve sig.

Underdirektør Kultur, Tivoli Nikolaj Koppel siger,
"Der er noget utroligt bekræftende over hvert år at opleve vækstlaget fra alle dele af den danske musikmuld optræde i Tivoli. Nogle af de de unge bliver måske professionelle udøvere i musiklivet senere hen. Men endnu vigtigere er det aspekt, at en ny generation gennem musikskolernes gode arbejde får en helt særlig oplevelse, når de sammen med andre spiller sammen overfor et rigtigt publikum et sted, hvor der er så stolte musiktraditioner."

Alle musikgenrer fra hele landet er repræsenteret
Gæsterne kan i år se frem til et spraglet og mangfoldigt program. Musikskolerne har øvet sig gennem det seneste år for at vise noget nyt for Havens gæster, forældre og alle de andre deltagere. Der vil være parader, hvor børn og unge er bevæbnet med trommer, blæsere og slagtøj. De vil til funky rytmer "fyre den af " rundt om i Carstensens have, hvor kunstarterne blandes. Paraderne lørdag og søndag betår udover musikken af talentfulde gøglere, skuespillere og akrobater.

Smoke on the water
Blandt årets højdepunkter bliver uden tvivl, når de professionelle guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen søndag den 3. maj samler et kæmpeband med 50 elguitarelever. De skal sammen spille numre sammensat af forskellige guitarriffs. Her bliver der bl.a. prøver på "Smoke on the water" og "Sweet Child of Mine". Det skal nok blive sjovt og særdeles larmende på den seje måde.

Alle koncerterne finder sted på unikke placeringer i Tivoli – Steelbands & Brassbands foran H.C. Andersen Slottet, Bigbands på Plænen - og Biergarten, huser mindre ensembler.

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:
"Vi er stolte over den voksende succes Musikskoledagene har haft gennem mere end 25 år i Tivoli. Det er dage hvor de unge og ikke mindst musiklærerne glæder sig til at vise hvad man har øvet på gennem hele vinteren. Anerkendelsen fra publikum betyder vanvitttig meget for motivitationen og så er det også sundt på egen krop at erfare at øvelse skal der til. Der er ingen genveje når man står med sit instrument foran et veloplagt publikum".


Musikskolepriser på Plænen
Lørdag kl. 16 på Plænen uddeler DAMUSA (Danmarks Musikskolesammenslutning) både en elevpris og en kommunepris.

Fakta
Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 2. og søndag den 3. maj 2015

Musikskoledage i Tivoli 2015 i tal
Musikskolerns afvikles for 26 gang i træk
12 scener i Tivoli
230 ensembler
Over 5.000 musikskoleelever
62 musikskoler deltager
Deltagere i alderen 5-70 år

Kort om Musikskoledage
Musikskoledage er et selvstændigt projekt med sekretariat hos Musik & Ungdom, og er det eneste landsdækkende arrangement for musikskoleelever i Danmark. Musikskoledage i Tivoli støttes i år af: Det Obelske Familiefond, Frederiksberg Kommunes Musikudvalg, Jakob Gades Legat, Ole Kirk´s Fond, Toyota-Fonden, Tømmerhandler Johannes Fogs Fond, Beckett-Fonden, Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Nordea-fonden, Statens Kunstråds Musikudvalg, Gangstedfonden, Københavns Musikudvalg, I.F. Lemvig-Müllers Fond og Simon Spies Fonden.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, København, direktør, tv-station, Tivoli, Nordea, kunst, Frederiksberg, skuespiller, selvstændig, koncert, Kulturministeren, Toyota, Lemvig, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar