søndag den 17. maj 2015

Succes for Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus


Fordobling af efterspørgslen på tilbud fra Skole-kirke-Samarbejdet i Aarhus udløser øget bevilling fra Børn og Unge-forvaltningen og fra de fire provstier i Aarhus Kommune.Skole-Kirke-Samarbejdet (SKS) i Aarhus har eksisteret siden 1997 med det formål at igangsætte og udvikle tværfaglige undervisningsprojekter, der tager udgangspunkt i læseplanen for kristendomskundskab i folkeskolen. Efterspørgslen på tilbuddene har ligget på et nogenlunde jævnt niveau alle årene, men er i 2014 steget til det dobbelte. Efterspørgslen er nu så stor, at SKS har vanskeligt ved at følge med, og mange undervisere henvender sig derfor forgæves til SKS, med ønsket om at gøre brug af SKS' tilbud.

Succesen har udløst ekstra bevillinger i 2015 fra både fra Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus Kommune og fra de fire provstier i kommunen, som er initiativtagere til projektet. Bevillingen betyder, at der nu for en tid er økonomisk råderum til at udvide og udvikle samarbejdet – og forhåbentlig kunne efterkomme den store efterspørgsel.

Færdigpakkede undervisningsforløb:
SKS tilbyder skolerne færdigpakkede undervisningsforløb, hvor både undervisningsmaterialer og -metoder leveres. Desuden tilbydes særlige kursusforløb til underviserne, hvor de bliver klædt på til at formidle SKS-projekterne. SKS producerer både materiale om kristendom og flere andre store verdensreligioner. Formålet er blandt andet at skabe dialog om religionernes fællestræk og betydning for livet i dag. SKS lægger desuden vægt på, at deres arbejde ikke handler om at missionere, men om at tilbyde oplysning og viden om menneskers grundvilkår også i et historisk perspektiv.

Læs mere her

tags: økonomi, folkeskole, kursusforløb, undervisning, undervisningsmateriale, Ford, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar