torsdag den 14. maj 2015

Frivillig på en festival Sådan sikrer du dig


Festivalsæsonen står for døren og snart vil danskerne flokkes til sommerens mange musikarrangementer. Typisk sikrer en stor stab af frivillige, at alt går op i en højere enhed, og det kan være en sjov oplevelse at være medhjælper, men hvordan er du egentlig sikret som frivillig, hvis du kommer til skade under arbejdet Arbejdsskadeforsikringen er vigtig

Hvis du arbejder som medhjælper på en festival, vil du typisk være dækket af en arbejdsskadeforsikring. Arbejdsskadeforsikringen dækker dig på samme måde, som hvis du kom til skade på dit almindelige arbejde. Du kan ikke selv tegne en arbejdsskadeforsikring. Den tegnes af festivalen eller eksempelvis en forening. Der er nemlig stor forskel på, hvordan de enkelte festivaler i Danmark er organiseret. I nogle tilfælde er flere parter, der rekrutterer frivillig arbejdskraft til festivalen, for eksempel såvel festivalen selv som en eller flere foreninger.

Hvis der ikke er tegnet en arbejdsskadeforsikring, er der dog stadig hjælp at hente for dig som medhjælper, hvis du kommer til skade

- Hvis du kommer til skade og der ikke er tegnet en arbejdsskadeforsikring, vil din eventuelle erstatning blive dækket af en puljeordning, som så kan kræve beløbet betalt af festivalsarrangøren, siger advokat Litten Posselt Olsen, der samtidig understreger, at en arbejdsskadeforsikring dog er med til at formalisere ansættelsesforholdet og eliminere den usikkerhed, der eventuelt kan opstå om, hvorvidt du har været medhjælper eller gæst på festivalen.

Gode råd til frivillige på festival

Vagtplaner er ofte hjørnestenen i organiseringen af de mange festivalfrivillige, og ifølge advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, er det en god idé at tage vagtplanerne seriøst.

- Det er vigtigt, at det er klart defineret, hvornår medhjælperne skal hjælpe til. På den måde undgår såvel medhjælperne som festivalarrangøren, at der senere opstår uenighed om, hvorvidt en eventuel skade skete under arbejdet som frivillig eller mens den tilskadekomne var almindelig gæst på festivalen.

Advokaten har desuden disse tre råd til medhjælpere, der kommer til skade under arbejdet på en festival;

• Sørg for at sikre dig kontaktoplysninger på eventuelle vidner
• Tag på skadestuen eller til lægen hurtigst muligt, så din skade bliver noteret i lægejournalen
• Meld skaden til arbejdsskadestyrelsen og din egen ulykkesforsikring

Læs mere her

tags: Danmark, Advokat, ansættelse, arbejdskraft,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar