tirsdag den 18. august 2015

AQUA Akvarium og Dyrepark byder nye syriske borgere velkommen


Integration med dansk hygge. På fredag den 14. august afholder AQUA Akvarium og Dyrepark et venskabs- og integrations- arrangement for Silkebogs nytilkomne syriske borgere. Mere end 200 har tilmeldt sig, og aftenen skal gå med god dansk hygge og udveksling af kulturelle skikke gennem fælles madlavning, musik og dans. Iblandt de tilmeldte er også Dansk Røde Kors kontaktfamilier.Begivenhederne starter kl. 16 med en naturskøn sejltur til AQUA fra havnen i Silkeborg. I samarbejde med Hjejleselskabet sættes Mågen og Tranen på søen for at få plads til alle tilmeldte syriske borger.
Ved ankomsten i AQUA byder Akvarie- og Dyreparkchef Maiken Langvold velkommen, og Zoolog Morten Vissing fortæller lidt om AQUA, områdets natur og de øvrige attraktioner i Silkeborg. Herved kan de nye Silkeborgensere lære lidt om deres nye by, og hvad den rummer af muligheder og tilbud. Ligeledes vil Silkeborgs Borgmester Steen Vindum deltage i velkomsten.

"Idéen er opstået ved at AQUA i Silkeborg netop formidler viden om livet i og ved det ferske vand, som der jo er så meget af her i Søhøjlandet. Derfor vil det være nærliggende at vise og fortælle vores syriske gæster herom, således at de forhåbentligt føler sig inspireret til selv at tage ud og opleve naturen" udtaler Maiken Langvold og fortsætter "Vi håber, at gennem AQUAs tema om vores natur og kultur suppleret med mad fra henholdsvis det syriske og danske køkken også kan medvirke til at fremme netværket mellem de mange nye borgere".

En god velkomst er altafgørende
"For os er det meget vigtigt, at vi byder byens nye beboere velkommen, og at de føler sig venligt modtaget. Vi ved alle som mennesker, at det ikke er rart at blive overset og ignoreret, og vi mener, at åbenhed og dialog giver en bedre integration. Selvom der er store kulturelle og sproglige forskelle, så er det meget universelt at samles omkring mad og at lave mad sammen. Vi vil gerne vise noget om dansk kultur og samtidig lære noget om de nytilkomnes baggrund" udtaler Akvarie- og Dyreparkchefen.

Arrangementet er gratis for de inviterede og omkostningerne er delvist dækket af sponsorer, der har ønsket at støtte op om initiativet. "Vi er glædeligt overraskede over de mange tilmeldinger og den positive opbakning bekræfter os i, at der er brug for initiativer som dette. Det glæder mig at en af byens store turistattraktioner tager initiativ til et sådant arrangement", siger borgmester Steen Vindum.

Læs mere her

tags: borgmester, Røde Kors, Silkeborg, omkostninger, Zoolog, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar