lørdag den 8. august 2015

Privatskoler bygger nyt i kampen om eleverne


Skolestart står lige for døren, og i år åbner hele 21 nye privatskoler*. Flere og flere forældre vælger at sende deres børn i privatskole frem for folkeskolen. Som følge heraf har landets privatskoler fuld fokus på de faciliteter, der skal få de kritiske forældre til at foretrække deres skole i et stort udbud af konkurrerende skoler.Privatskolerne vinder frem
Privat- og friskolerne har de seneste år haft en massiv fremgang. Konkurrencen skolerne imellem er skærpet. Det har fået skolerne til at opprioritere deres faciliteter i kampen om eleverne. Flere af skolerne bygger for at øge kvaliteten af skolens tilbud og gøre plads til nye elever. Det mærkes i byggebranchen. Entreprenøren Dansk Halbyggeri A/S, der er specialiseret i at opføre idræts- og multihaller, fortæller:" Vi oplever en øget efterspørgsel fra privatskoler, friskoler og efterskoler, som ønsker nye forbedrede faciliteter.

Det er især idrætshaller og multihaller, der får et løft – ofte foranlediget af den nye skolereform. Desuden specialiserer flere af skolerne sig i sport. Men vil man profilere sig som en moderne skole med sport på skemaet, duer det simpelthen ikke, at idrætshallen halter. De haller vi opfører, er alle moderne og funktionelle med plads til både idræt og fritidsaktiviteter". Dansk Halbyggeri A/S er aktuelt i dialog med fire privat- og friskoler.

Flere private skoler, friskoler og efterskoler har fokus på idræt, fordi idræt er et fag som signalerer en pædagogisk retning, der ikke kun er forbeholdt en bestemt klasse, men som er moderne og appellerer til de fleste. Det tiltrækker flere elever.

Medvind for privatskolerne
Ifølge formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen skyldes åbningen af de mange nye skoler dels skolesammenlægninger grundet et faldende børnetal i de tyndt befolkede områder af landet, og dels den omstridte skolereform, som har været med til at få både lærere og forældre op af stolen. Forældrene er blevet mere kritiske og opsøgende, når det gælder skolevalg for deres børn, og det har medført den skærpede opmærksomhed på de udbudte faciliteter for at trække eleverne til.

Læs mere her

tags: Danmark, Bond, folkeskole, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar