torsdag den 6. august 2015

Au-pair ordning er kun for bopælsforældre


Foreningen Far stiller sig endnu engang undrende overfor, hvorfor bopælsforældre skal have privilegier, som samværsforældre er afskåret fra i Danmark. Vil man som forælder vælge at prioritere sine børn frem for husligt arbejde kan man med fordel have en au pair boende - men vel at mærke kun, hvis man har folkeregister adresse på minimum et af sine børn.Dermed er en stigende del af Danmarks ca. 1.2 mio. fantastiske forældre, som har fået prædikatet 'samværsforældre' af politikere og skrivebordsjurister i ministerierne, afskåret fra at benytte sig af en Au-pair ordning til glæde for familien.

Foreningen Far spørger: Kan nogen politikere forklare logikken i denne forskelsbehandling af henholdsvis bopæls- og samværsforældre

For mere information læs: www.nyidanmark.dk
"Værtsfamilien skal bestå af mindst én forælder og mindst ét hjemmeboende barn under 18 år. Barnet skal være registreret i Det Centrale Personregister som bosiddende på værtsfamiliens adresse. Hvis barnets forældre ikke bor på fælles bopæl, og det er aftalt, at au pairen skal opholde sig på skift hos forældrene, er det et krav, at både barnets mor og barnets far indgår en au pair-kontrakt med ansøger, og at begge forældre opfylder betingelserne for at være værtsfamilie. Hvis au pairen ikke skal opholde sig på skift hos fraskilte forældre, men alene hos den ene forælder, kan denne forælder være værtsfamilie under forudsætning af, at der er registreret mindst ét barn under 18 år på bopælen".

Foreningen Far kan oplyse at den samme forskelsbehandling gør sig gældende ved anmodning om rejsekort, handicapkort, gul og blå sygesikring, pas, boligsikring, familie check, SU samt barsel foruden at 1.2 mio. forældre stadigvæk ikke modtager digital post for deres eget barn i Danmark.

Foreningen Far mener at Politikerne må træde i karakter i forhold til den forældede familie lovgivning – og sikre lige muligheder for alle børn og borgere m/k i Danmark - eller hvor længe har man tænkt sig at eventyret om kejserens nye klæder skal fortsætte …


Læs mere her

tags: Danmark, politi, lovgivning, rejsekort, handicap,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar