tirsdag den 18. august 2015

Syriske borgere besøger AQUA


AQUA Akvarium og Dyrepark afholdt i fredags den 14. august et vellykket arrangement som satte integration, venskab og natur på dagsordenen. I centrum var Silkeborgs nytilkomne syriske borgere, og idéen var at lade de syriske gæster stifte bekendtskab med naturen i og omkring det ferske vand som Silkeborg har så meget af.Maiken Langvold, som er nytiltrådt Akvarie- og Dyreparkschef i AQUA, fortæller at "Det er nærliggende at vise og fortælle vores syriske gæster herom, således at de forhåbentligt føler sig inspireret til selv at tage ud og opleve naturen". Hun fortsætter" Netop her har AQUA en unik rolle at tilbyde som både formidler og oplevelsessted.

De mange syriske gæster startede turen på Silkeborg Havn, hvor de blev budt hjerteligt velkommen af Ferskvandscentrets og AQUAs direktør Knud Bundgaard samt Maiken Langvold. Herefter gik turen med de to både Mågen og Tranen, og efter en lille halv times dejlig sejlads ankom gæsterne til AQUA, hvor de blandt andet kunne se på de mange fisk i akvarierne inden at Maiken Langvold fik ordet og fortalte lidt om AQUA og dagens arrangement.

Herefter fik Silkeborgs borgmester Steen Vindum ordet, og han takkede AQUA for at afholde arrangementet, og i sin tale understregede han desuden betydningen af at byde syrerne pænt velkommen til Silkeborg, samtidig med at han påpegede vigtigheden af at de fik en uddannelse og kom i arbejde - til glæde for både dem selv og samfundet. Budskabet var at Silkeborg havde brug for dem.

Det var naturligvis et budskab som Maiken Langvold bakkede op om. Hun uddyber: "For os er det meget vigtigt, at vi byder byens nye beboere velkommen, og at de føler sig venligt modtaget. Vi ved alle som mennesker, at det ikke er rart at blive overset og ignoreret, og vi mener, at åbenhed og dialog giver en bedre integration. Selvom der er store kulturelle og sproglige forskelle, så er det meget universelt at samles omkring mad og at lave mad sammen. Vi vil gerne vise noget om dansk kultur, og samtidig lære noget om de nytilkomnes baggrund".

Inden den store fællesspisning blev alle gæsterne budt ud i AQUAs park, og især den store vandlegeplads var et stort hit blandt børnene. Vejret var lige til en god vandkamp — alt imens de voksne så på og slappede af i sommerstole og på de mange bænke. Snakken gik livligt, mens man så frem til at smage på maden.

Netop maden blev egentligt aftenens højdepunkt. Både fordi den var af syrisk oprindelse, men i lige så høj grad fordi, den blev tilberedt af nogle af syrerne selv i Caféens køkken i AQUA. Duften af spændende krydderier var allestedsnærværende og en velkommen kontrast den normale dagligdagsmad. Den var et bevis på at et fælles måltid nedbryder grænser.

Maiken Langvold er yderst tilfreds med arrangementets forløb, og hun fortæller, at det sikkert ikke er sidste gang at AQUA vil være omdrejningspunkt om noget sådant. "Det er en glæde at kunne bidrage til en vellykket integration, samtidig med at de nye borgere får et indblik i den spændende natur som AQUA har som sit fremmeste formål at fortælle om".


Læs mere her

tags: direktør, borgmester, uddannelse, Silkeborg, krydderi, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar