fredag den 7. august 2015

Unge stormer jobportal


De unge har fået at vide, om de er kommet ind på drømmestudiet eller ej. Nu er næste fase gået i gang for de unge, og det går vildt for sig. Det gælder om at skaffe penge, så huslejen kan betales.Ung jobportal bliver stormløbet

Juli er i jobsøgningssammenhæng, på grund af ferietiden, traditionelt set ikke en af de travleste måneder på året, men det har ændret sig meget pludseligt. De unge har lige fået at vide, om de er kommet ind på det studie, som de har drømt om. Andre unge vælger at tage et sabbatår.

På jobportalen Ungarbejde.dk, med den primære målgruppe: Jobsøgende unge under 30 år, taler tallene sit tydelige sprog. Administrerende direktør Ole Holdgaard fortæller: "Vi ligger i denne uge med vækstrater op til 40 % i forhold til ugen før, hvor de unge fik at vide, hvilket studie de er kommet ind på". Han uddyber: "Det er studiebyerne København, Aarhus, Odense og Aalborg der ligger forrest, men dejligt er det at se, at eksempelvis Silkeborg og Vejle også ligger højt i statistikkerne".

Job ved siden af studiet

Når de unge søger job ved siden af studiet, så er der flere faktorer, der spiller ind. Der er de såkaldte studiejobs eller praktikpladser, hvor jobbet underbygger den uddannelse, som de unge tager. Det er sundt, at de unge bruger deres teori i praksis, og de unge´s sociale kompetencer bliver styrket via interaktion med de erfarne voksne på arbejdspladsen.

De unge søger derud over i høj grad fritidsjob. Det skyldes, at de unge´s SU har svært ved at dække husleje, studiebøger, IT og mad. Det er netop det faktum, der gør, at jobportalen Ungarbejde.dk oplever den stærkt stigende online trafik i øjeblikket. Trafikken forventes at køre i det høje gear i mindst 2 måneder.

Ole Holdgaard forklarer: "På Ungarbejde.dk har vi ikke blot fritidsjob, men også fuldtidsjob. Derfor er der også stor efterspørgsel hos os på job i udlandet, job til sabbatåret samt fuldtidsjob generelt. Det kan være alt indenfor: Butik, restaurant og take away samt kontor og lager".

Statistikkerne underbygger, at det er de unge efter gymnasiet, som er de mest aktive. Unge i alderen 18-24 er i øjeblikket 11 procentpoint mere aktive, end de unge i alderen 25-34 år.

Jobportalen Ungarbejde.dk er landsdækkende og formidler tusindvis af jobs på årsbasis indenfor elevstillinger, vikarjob samt fritids- og fuldtidsjob. Jobportalen har eksisteret siden 2008 og tilbyder blandt andet de unge at lave video-ansøgninger til glæde for arbejdsgiverne.

Læs mere her

tags: 2008, København, direktør, restaurant, Vejle, uddannelse, Odense, portal, storm, udland, Aalborg, Silkeborg, penge, praktikplads, jobportal, arbejdsgiver, gymnasiet, sprog, husleje, vikar, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar