tirsdag den 17. juni 2014

Enighed om konfirmation

Tønder Provsti og Tønder Kommune har indgået aftale om placering af konfirmationsforberedelsen, når skolereformen træder i kraft I fællesskab har Tønder Provsti og Tønder Kommune nu fundet en løsning på placeringen af næste års konfirmationsforberedelse.

Det har været en særlig udfordring denne gang, fordi skolereformen giver eleverne flere timer fra næste år.

I 7. klasse skal eleverne således have op på 35 timer om ugen. Det vil sige, at de skal være i skole hver dag fra kl. 8-15.

Eleverne i 7. klasse skal i alt have 56 lektioners konfirmationsforberedelse, og da præsterne efter loven har krav på, at konfirmationsundervisningen foregår inden for tidsrummet kl. 8-16, har det været en vanskelig øvelse at få kabalen til at gå op.

- Men takket være forståelse og fleksibilitet fra alle sider er det heldigvis lykkedes. Jeg glæder mig over, at vi har fundet en løsning i fællesskab og nu har indgået en aftale, som begge parter er tilfreds med, siger formanden for kommunens børn- og skoleudvalg, Henrik Mehlsen.

Aftalen indebærer, at dele af konfirmationsforberedelsen placeres på tre hele fredage i løbet af skoleåret. Den almindelige undervisning, eleverne skulle have haft disse fredage, placeres i stedet på andre skoledage. Det kan betyde, at eleverne enkelte dage skal være i skole til kl. 16.

Resten af konfirmationsforberedelsen placeres uden for normal skoletid efter præsternes eget valg.

At der er konfirmationsforberedelse på hele fredage er ikke noget nyt. I de seneste tre år har forberedelsen været placeret på syv fredage i næsten alle sogne under Tønder Provsti. Det er en ordning, som er kommet i stand på præsternes foranledning, og som alle har været meget tilfredse med.

Men hvis denne praksis skulle videreføres uændret næste år med øget timetal, ville eleverne miste 49 timer, som skulle placeres på andre skoledage efter kl. 15.00. Det ville betyde, at eleverne skulle være i skole til kl. 16 mere end én dag om ugen.

- Det synes vi ikke ville være rimeligt. Derfor har vi lagt op til et kompromis, hvor ca. halvdelen af konfirmationsforberedelsen blev placeret inden kl. 15 og den anden halvdel efter den enkelte sogns ønske. Det opnår vi med denne aftale, og samtidig sikrer vi, at præsterne bevarer deres frihed til at tilrettelægge konfirmationsforberedelsen som tidligere på trods af folkeskolelovens strammere krav, siger Henrik Mehlsen.

Aftalen betyder også, at elever, der benytter sig af frit skolevalg, fortsat kan komme til konfirmationsforberedelse i eget sogn.

Ordningen evalueres af provstiet og kommunen i vinteren 2015.

Læs mere her

tags: fleksibilitet, Tønder, folkeskole, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar