søndag den 22. juni 2014

Far udgiver en børnebog for at fejre sin datter

Der udgives rigtig mange nye børnebøger hvert år i Danmark, og dog sker det kun alt for sjældent, at der udkommer en bog, som er skrevet og trykt for at fejre en lille pige. Men med bogen "Louises mange tegninger" har forlaget Spilopmageriet faktisk gjort dette. Bogen er skrevet af børnebogsforfatteren Peter Tinggaard, som også selv har startet forlaget Spilopmageriet – og det giver ham muligheder, som få andre har. Han har valgt at udgive en bog, som muligvis ikke har verdens største salgsværdi, men som primært skal udgives for at fejre sin datter Sofie, som snart bliver 7 år.

"Det er Sofie, som har inspireret mig til at skrive denne historie og hele historien er skrevet med hende i tankerne," fortæller Peter Tinggaard. "Ved at iagttage hende har jeg opdaget, at mange børn bruger tegninger til at vise deres kærlighed til andre. Men hvad gør man så, når hjemmet bliver oversvømmet af så mange tegninger, at der er ikke er plads til dem De indeholder jo en lille piges kærlighed til mor og far, og derfor bør de vel behandles som uvurderlige skatte. Men på den anden side er man vel nødt til at komme af med nogle af de utallige tegninger, man får, hvis ikke man vil have et hjem, som er fyldt til bristepunktet med børnetegninger. Det er dette dilemma, som er bogens overordnede tema."

Peter Tinggaard har lovet at give en hel kasse med bøger til sin datter, når de ankommer fra trykkeriet, og han har samtidigt dedikeret bogen til hende med følende tekst: "Denne bog er inspireret af og skrevet for min egen dejlige tegneprinsesse, Sofie Louise Tinggaard, som fylder vores hjem og vores hjerter med så mange dejlige tegninger!" Han glæder sig som et lille barn til at vise hende bogen og til at læse den sammen med hende. Han håber også, at bogen vil sprede glæde og liv i mange andre hjem, men det er ikke det vigtigste for ham. Det vigtigste er Sofies oplevelse af bogen, og han håber virkelig, at hun vil føle sig fejret og elsket igennem den!

"Louises mange tegninger" er den femte i rækken af børnebøger, som Peter har skrevet. Blandt hans tidligere bøger kan nævnes "Den allerstørste juleglæde", "Morten den modige struds" og "Det store suttetræ".


Læs mere her

tags: Danmark, prinsesse, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar