torsdag den 12. juni 2014

Skolebørn fra hele landet på eventyr i symfonisk musik

Onsdag 11. juni oversvømmes DR Koncerthusets verdensberømte koncertsal af skolebørn fra hele Fyn og Sjælland. Frem til 18. juni vil i alt 26.000 skolebørn fra 0.-6. klasse indtage DR Koncerthuset for at opleve en særligt børnevenlig symfonisk koncert i de rammer, som musikken er skabt til - en stor koncertsal. Og netop Koncertsalen som ramme er en essentiel del af initiativet 'Ind Til Musikken' og af børnenes oplevelse:
"Musikken lød fuldstændig fantastisk. Fordi det lød som om man var i himlen og det oplever jeg ikke hver dag" (Tobias, 5.b).
"De største oplevelser med symfonisk musik får man i en koncertsal, fordi akustikken er helt fantastisk, og der bliver skabt et magisk rum omkring musikken. Den oplevelse vil vi gerne give til børn fra hele Danmark og især til dem, som bor langt væk fra de store koncerthuse og normalt ikke har muligheden"
(Dorte Bennike, projektleder af DR Musikariet, faggotist i DR SymfoniOrkestret)

Børn skal 'Ind Til Musikken'
Mange danske børn vokser op langt væk fra de store koncerthuse, og går glip af store musikoplevelser i de rammer, som musikken er skabt til.

Det råder DR nu bod på med det storstilede projekt, Ind Til Musikken. Projektet vil på baggrund af et generøst bidrag fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal over de næste tre år udvikle og præsentere en række koncerter for skolebørn fra hele landet.

Derved vil DR sikre, at 75.000 danske skoleelever over de næste tre år får adgang til at møde og opleve symfonisk musik i musikkens rette rammer. Dette uagtet at mange børn vokser op langt fra landets store koncertsale.

Skolerne er som en del af projektet blevet tilbudt økonomisk støtte til transporten fra skolerne til Koncerthuset.
Leg og lær gennem musikken
Projektet 'Ind Til Musikken' er en del af DR Musikariet, som er DR Koncerthusets særlige satsning for børn og unge, hvor børnene og de unge møder musikkens mange genrer, lærer om den, leger med den, og selv tager favntag med den.

Til hver koncert i 'Ind Til Musikken' er der udviklet et farverigt læringsmateriale, som skolerne har modtaget før koncerterne. Skoleundervisningen kombineres altså med koncertoplevelsen og lægger en ekstra dimension på musikken. Projektet 'Ind Til Musikken' lægger sig dermed i tråd med Undervisningsministeriets og Kulturministeriets store fokus på samarbejde mellem skoler og kulturinstitutioner.
26.000 elever fra Fyn og Sjælland
Denne første koncertrække i Ind Til Musikken bliver gennemført fra den 11.-18 juni 2014 i DR Koncerthuset.

Her vil DRs egne orkestre DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret give ikke mindre end 18 koncerter for de i alt 26.000 elever fra 0.-6.klasse.

Eleverne kommer fra Kulturregion Fyn og de sjællandske kommuner Lolland, Guldborgsund, Næstved, Sorø, Slagelse, Stevns, Køge, Holbæk, Odsherred og Gribskov.
Elever med ekstra lang rejsetid er blevet tilbudt overnatning i Koncerthuset og et døgn fyldt med musik og kulturelle oplevelser.

Læs mere her

tags: Danmark, Kulturministeriet, økonomi, Sjælland, Næstved, Køge, Næstved, Holbæk, Slagelse, Lolland, koncert, Koncerthuset, skolebørn, undervisning, projektleder, Undervisningsministeriet, Ford, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar