torsdag den 5. juni 2014

Sund hud til børn - det er lettere end du tror

De fleste forældre kommer til at vælge mindre sunde eller unødigt dyre produkter til pleje af børnenes hud – i den bedste mening. Men det behøver ikke at være svært at vælge løsninger, der er både sunde, nemme og billige. Sund hud til børn – det er lettere end du tror

Tag fx det aktuelle spørgsmål om hormonforstyrrende stoffer i solcreme. Forfatteren giver en ordentlig forklaring på, hvorfor det er fornuftigt at vælge solcreme fra og i stedet bruge tøj og skygge som beskyttelse. Børn må faktisk gerne blive brune, og langt de fleste tilfælde af hudkræft er fuldstændig ufarlige. Ved at bruge solcreme i så massive mængder, som vi gør i dag, risikerer vi at stå med et langt større sundhedsproblem end hudkræft om nogle årtier. Og vi kan sagtens finde alternative måder at beskytte huden på.

Når du shopper bleer, lotion eller sæbe, så kig efter mærkerne. Men hvad betyder de egentlig Svanen er fx ikke nok, og økologi har intet med sundhed at gøre. Bogen går helt tæt på de populære mærker og løfter sløret for styrker og svagheder.

I et sprog, der er til at forstå, giver Sund hud til børn grundige svar på mange af de spørgsmål, som usikre forældre stiller om hudpleje og produkter. Bogen er blevet til i et samarbejde med bl.a. Videncenter for Allergi, Astma-Allergi Danmark og Kræftens Bekæmpelse.

Om forfatteren
Karoline Lawætz er projektleder og videnskabsjournalist og arbejder i dag hos KAF Kommunikation. Hun har siden 2000 levet af at kommunikere stof om forskning og sundhed til mennesker med vidt forskellig faglig baggrund. Hun har fået indgående kendskab til emner som fx hudpleje og mærkningsordninger som fastansat journalist hos Astma-Allergi Danmark gennem 6 år.

Bogen udkommer den 3. juni 2014 på TURBINE forlaget

Sund hud til børn / Karoline Lawætz. TURBINE, Aarhus 2014. 174 sider.
ISBN: 9788771415896. Vejledende pris: 249,- kr.

For yderligere information kontakt forlaget på post@turbine.dk
eller forfatteren Karoline Lawætz på info@sundhudtilborn.dk eller telefon: 40582857

Læs mere her

tags: Danmark, Vejle, solcreme, journalist, videnskab, projektleder, sprog, forfatter, 2014, Kræftens Bekæmpelse, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar