fredag den 16. januar 2015

Dansk Young Adult-trilogi

Dansk Young Adult-serie favner præcis det, tiden kalder på. Nu er der ekstra fokus på Young Adults succes og fremmarch.

De fleste bøger inden for genren er af udenlandske forfattere, men Birgitte Lorentzens anmelder-roste CYKOSE-trilogi (Cykose – Insania – Hypnosia) er en dansk Young Adult-serie, som favner præcis det, tiden kalder på.

I Frankrig er der stort fokus på genren, og Cykose er – som eneste danske roman nogensinde – i år med i den franske Le Prix des Incorruptibles 2014/2015 (vinder kåres til juni), og den er blevet taget fantastisk imod dernede.

Cykose er lige p.t. ekstra aktuel, da romanens plot tager udgangspunkt i bombardementet af Den Franske Skole – og den 21. marts er det 70 år siden, at den forfærdelige begivenhed udspillede sig på Frederiksberg – det kan man læse mere om i romanen.

Vil I have info eller ønsker I et læseeksemplar enten som e-bog eller som papirbog, så kontakt os!
Fotos af bøger og forfatter kan downloades på bookbooks.dk

---

Uddrag fra anmeldelse af Steffen Larsen/Politiken: Her er en hamrende effektiv thriller fra en forfatter, der ved, hvordan kagen skal skæres både sprogligt og sprængfarligt.

Uddrag fra Hypnosias lektørudtalelse: Dette tredje bind i ungdomsserien efter Cykose og Insania, er et superspændende og velskrevet psykologisk gys, der balancerer mellem et realistisk ungdomsliv og det overnaturlige, hvor en underliggende mystik og antydningens kunst skaber en rigtig uhyggelig effekt. Måden at få uhyggen frem på minder om Bjarne Reuters, skyggernes hus, 2007. Stemningen og uhyggen kan desuden minde om Keplers krimier for voksne, især Ildvidnet, 2012.

Uddrag fra anmeldelse på deungesord.dk: Det sjove ved bøger af danske forfattere er, at man ofte kan relatere meget mere til stedsbeskrivelserne. Eftersom handlingen foregik på Frederiksberg kunne jeg ofte genkende vejnavne, og det var da meget sjovt. Det tilfører også historien noget.

Uddrag fra anmeldelse på virabooks.dk: Læs den inden du giver den videre til din teenager – men kun hvis du er klar til at svare på spørgsmål om, hvorfor nogle mennesker skal tvinges til at tage medicin, og om man virkelig bør låses inde, fordi man kan se og høre ting, de fleste andre ikke kan.

Se flere anmeldelser af bøgerne på : www.birgittelorentzen.dk eller www.bookbooks.dk



tags: Frankrig, downloade, kunst, medicin, Frederiksberg, Politiken, roman, 2012, 2007, psykologi, sprog, forfatter, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar