mandag den 19. januar 2015

Ny pulje støtter unge projektmagere

Kommuner, aktører og institutioner kan fra 17. januar 2015 søge støtte til at udvikle og gennemføre forløb for unge projektmagere.
Puljen er en del af Kulturministeriets strategier for børn og unge. Unge projektmagere skal blive bedre til selv at organisere, planlægge og gennemføre kulturprojekter. Derfor har Kulturministeriet afsat 2 mio. kr., som landets kommuner, aktører og institutioner kan søge til at gennemføre projektmagerforløb for unge. Også de unge, der ikke af sig selv opsøger selvorganiserende kulturmiljøer.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Vi ved, at unge helst selv vil skabe og organisere deres kunst- og kulturprojekter. Men de har brug for bedre værktøjer til at kunne gøre det, så de kan få succesoplevelser med vellykkede processer og færdige projekter. Det er vigtigt, at projektmagerforløbene også favner unge uden projekterfaring. Så kan de unge, der har mere erfaring, rådgive og vejlede dem, der prøver kræfter med kulturprojekter for første gang."

I udvælgelsen af projekterne vil der blive lagt vægt på, at ansøgerne har relevante kompetencer til at varetage et projektmagerforløb eller trækker på viden fra allerede eksisterende forløb.

Det er også væsentligt, at ansøgerne sigter mod at udvikle og gennemføre projektmagerforløb i kommuner, der ikke allerede tilbyder projektmagerforløb for unge. Desuden vil der blive lagt vægt på, at ansøgerne udvikler og gennemfører projektmagerforløb med flere samarbejdsparter.

Puljen kan søges fra 17. januar 2015 og har ansøgningsfrist 8. april 2015 kl. 12.00.

Baggrund for puljen
Puljen på 2 mio. kr. er en del af Kulturministeriets strategi for unges mødes med kunst og kultur. Strategien skal sikre, at alle unge møder kunst og kultur og får mulighed for selv at skabe kulturelle aktiviteter. Puljen til projektmagerforløb skal skabe samarbejde og partnerskaber mellem unge, kommuner og lokale kulturinstitutioner og desuden udvikle kommuners kompetencer for at understøtte rammer for selvorganisering blandt unge.

Læs mere her

tags: Kulturministeriet, kunst, strategi, miljø, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar