lørdag den 24. januar 2015

Pubertetsguiden på DR Ultra – alle dage i uge 6

I uge 6 sætter DR fokus på piger og drenge i puberteten, som en markering af Sex & Samfunds kampagne 'Uge Sex'. Det sker, når DR Ultra dagligt sender 'Pubertetsguiden, der skal få de 7-12-årige til at blive fortrolige med alle de forandringer, der sker med kroppen – både indeni og udenpå. Men allerede fra søndag den 1. februar er alle programmer tilgængelige på dr.dk/ultra. Forelskelse, humørsvingninger, usikkerhed og fysiske forandringer. Puberteten er fuld af både positive og svære forandringer – og efterlader ofte et hav af spørgsmål. Men det kan være svært eller måske ligefrem pinligt at stille alle de spørgsmål, som presser sig på. Og hvem skal man egentlig stille spørgsmålene til Værten Christian Trangbæk og seksualunderviseren Emilie Fuglsang leder os sikkert igennem 'Pubertetsguiden' på DR Ultra, der forsøger at give nogle af svarene.

'Sammen om sundhed og trivsel'
Programmerne sendes hver aften klokken 18.40 og er udviklet i samarbejde med Sex & Samfund. I samme uge gennemfører Sex & Samfund kampagnen 'Uge Sex' under temaet ' Sammen om sundhed og trivsel', der henvender sig til alle børn fra 0.-10. klasse og ungdomsuddannelser over hele landet. Kampagnen støtter lærere, skolepædagoger og sundhedsplejersker i at tilrettelægge og gennemføre alderssvarende sundheds- og seksualundervisning.

- Det er et flot initiativ fra DRs side at markere 'Uge Sex' med 'Pubertetsguiden'. Programmerne beskæftiger sig på en skæg og alderssvarende måde med emner, som vi ved fylder meget hos børn i den alder: Krop, forelskelse og følelser. Det er vigtigt, at vi giver børn gode og brugbare svar på deres spørgsmål, siger national chef i Sex & Samfund, Marianne Lomholt

Chat med seksualunderviseren Emilie
Emilie, der til daglig er seksualunderviser i Sex & Samfund, er 'Pubertetsguidens' seksualunderviser. I programmerne fortæller hun om, hvad der sker med kroppen, når man kommer i puberteten – både det der er fælles for drenge og piger og det, der er særligt for de enkelte køn. DR Ultras seere kan hver dag hele ugen, lige efter programmerne er sendt på TV, chatte med Emilie på dr.dk/ultra/ugesex, og alle spørgsmål er tilladte.

Tidlig pubertet
I 'Pubertetsguiden' møder vi blandt andre kæresteparrene Nanna og Anton på 11 år og Aleksander og Julie på 12 og 13 år. De fortæller om, hvordan det er at være kærester og svarer på spørgsmål som, hvornår de begyndte at kysse, hvornår de mødte hinanden første gang, og hvad de faldt for ved hinanden.

"Alderen for pubertetens start er faldende. Spørgsmål om seksualitet, grænser og identitet, dukker derfor op tidligere og tidligere. Det har længe været et ønske for DR Ultra at kunne behandle alle de vigtige emner, som optager børnene om pubertetslivet. I samarbejdet med Sex & Samfund har vi nu fundet en form, hvor Sex & Samfunds faglighed kombineret med DR Ultras erfaring med at tale direkte til børnene er blevet til syv stærke programmer, som jeg håber, at både børn, forældre og skoler tager til sig," siger kanalredaktør for DR Børn, Kirstine Vinderskov.

Temaer i 'Pubertetsguiden'
· Kærestetags - Seb og Fie tør vise deres følelser. De har over 50.000 følgere på Facebook.
· Seksualundervisning - Hvorfor er det så svært at tale om
· Identitet - Hvem er jeg, og hvor hører jeg til
· Naturister - Hvorfor er det så svært at bade med sine klassekammerater efter idræt
· Forelskelse - Hvad sker der med kroppen, når man er forelsket
· Pinlighed - Hvorfor er alting så pinligt i puberteten
· Grænser - Hvordan bliver man god til at sætte grænser for sig selv

Læs mere her

tags: uddannelse, sex, Facebook, faglighed, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar