lørdag den 1. februar 2014

Årsskrift 2013 fra Hørby Efterskole

For første gang udkommer Hørby Efterskoles årsskrift udelukkende i en elektronisk udgave. Årsskriftet har været en fast tradition siden skolens start, men fra i år er det slut med papirudgaven, og i stedet får læserne et link til en såkaldt 'flash-udgave', der ligger på nettet og som kan læses på samme måde, som mange i dag læser deres daglige avis på computeren eller iPad´en.
Årsskriftet er skolens jule- og nytårshilsen til alle, der gerne vil følge med i, hvad i årets gang på efterskolen, og således indeholder skriftet en lang række artikler, der på forskellig vis sætter fokus på udvalgte begivenheder, temaer og tiltag på skolen.

Blandt bidragsyderne til årsskriftet i år er bl.a. tidligere formand for Børnerådet og professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet dr. phil. Per Schultz Jørgensen, der under overskriften 'Karakterdannelse giver børn livsduelighed' stiller spørgsmålet 'Hvad skal vi som samfund udvikle hos børn, så de bliver i stand til selv at få et godt liv – og at bidrage til det samfund, de er en del af '.

- Vi står midt i et enormt socialt og kulturelt opbrud. Det handler både om teknologi, globalisering, frisættelse og individualisering. Engang definerede traditioner og faste sociale rammer retningen for udvikling og dannelse. I dag skal den enkelte selv kunne definere retning og indhold i sit liv. Det er her den virkelig store udfordring ligger. For hvor får man et indhold fra Engang var det givet i traditionen, udlagt af familiebaggrund og social klasse, i dag er der udstrakt frihed til selv at finde ud af det – eller være henvist til ingen mening at finde overhovedet. Eller til at miste orienteringen og livsmodet, skriver Per Schultz Jørgensen.

Per Schultz Jørgensen gæster i øvrigt Hørby Efterskole torsdag den 6. marts 2014 i forbindelse med et foredrag for skolens ansatte og andre med interesse for pædagogik, undervisning og dannelse.

Årsskrift 2013 udkommer medio uge 51, hvor linket sendes ud til modtagere af skriftet, der naturligvis også vil kunne læses på efterskolens hjemmeside på www.hørbyefterskole.dk.


Læs mere her

tags: Danmark, nytår, 2013, computer, teknologi, undervisning, 2014, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar