torsdag den 27. februar 2014

EF Sprogrejser: Nu kan de 13-årige også komme til Las Vegas

39% af danske børn ml. 10-18 tilbringer deres sommerferie i hjemmet og ofte alene. Dét skal være slut, og derfor går EF Education First nu til kamp mod såkaldt »Playstation-ferie« og introducerer lærerige »sprogrejser uden sprog« til bl.a. Californien, Las Vegas og Costa Rica for de alleryngste.
Selvom det siges, at »what happens in Vegas, stays in Vegas« er der nu ikke noget at skjule ved EF Education Firsts nye rundrejsekoncept, EF Tours, der målrettet vil gå efter at invitere de 13-17 årige på store ferierundrejser i bl.a. USA, Mellemamerika og Europa i deres sommerferie.

»Vi vil gerne give folkeskoleeleverne oplevelsen af de store dannelsesrejser, der normalt er associeret med voksne unge i gymnasiet og deres sabbatår. Dem vil vi nu tilbyde de helt unge under sikrede EF-standarder, så forældrene også kan være trygge ved de unges eventyrlyst«, fortæller Christen Bagger, øverste chef i Danmark for EF Education First, der med 35.000 medarbejdere globalt er verdens største private uddannelsesvirksomhed.

Mere sjov, mindre sprog

Idéen er opstået efter massiv efterspørgsel fra de unge og deres forældre på rejsekoncepter, der i højere grad sætter fokus på kultur, oplevelser og learning-by-doing fremfor traditionel sprogindlæring. Resultatet er en række rundrejsekoncepter, der har til hensigt at skrue mere op for sjov end sprog uden dog helt at miste det faglige særpræg, som EF Education First har slået sig fast som markedsledende på gennem de sidste knap 50 år.

»Vores undersøgelser konkluderer, at 39% af alle danske børn mellem 10-18 år tilbringer *hele* sommerferien derhjemme foran deres Playstation, TV o.l. Det er hverken sundt, sjovt eller lærerigt, og det vil vi gerne være med til at lave om på«, fortæller Christen Bagger med henvisning til en stikprøveanalyse EF Education First har fået foretaget af et analyseinstitut på 751 børn fordelt over 507 husstande.

»Vi kalder det 'sprogrejser uden sprog'. Det skal være sikrere end en Prag-tur, men sjovere end lejrskole og sprogskole«, forklarer Christen Bagger, der dog understreger, at de unge ikke får adgang til eksempelvis kasinoer o.l. på turen til Las Vegas. Der er til gengæld lagt vægt på andre festlige arrangementer i stedet, der skal bringe EF Tours i direkte konkurrence med andre sommerferiekoncepter for unge.

Store forventninger til 2014-salget

EF Education First har netop skudt sommersalget for 2014 i gang med en række nye EF Tours-rejser, der alle emulerer populære rundrejsekoncepter kendt fra de voksnes rækker. Hvad med Coast-2-coast i USA ala Route66 Eller Europa rundt ala InterRail Eller ned i Costa Ricas jungle på øko-safari Eller måske det store syd californiske Orange County-eventyr med afslutning i Las Vegas

»Særligt USA og Costa Rica udvises der enormt stor interesse for, da det er store kulturdestinationer, der typisk er totalt uden for rækkevidde for de helt unge. Når vi byder ind med noget unikt i en konkurrence, der på den ene side mestendels består af lejrskoler eller udtærskede Sunny Beach-agtige koncepter og på den anden side en ferie med familien, da kan det hurtigt blive et fedt alternativ for de unge, når det samtidigt sælges til en fornuftig pris«, slutter Christen Bagger.

Læs mere her

tags: USA, Californien, Danmark, Europa, uddannelse, Las Vegas, Playstation, Bagger, virksomhed, lejrskole, husstand, folkeskole, gymnasiet, sprog, konkurrence, sommerferie, rundrejse, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar