søndag den 9. februar 2014

Homovenlige børnebøger vinder kulturpris




Der var stor glæde hos forfatter Stine Josefine Dige og illustrator Maria Tran Larsen, da de onsdag den 5. februar vandt kulturprisen ved AXGIL-GayGalla 2014. Prisen fik de for at sætte fokus på homoseksualitet i børnehøjde med deres to børnebøger om drengen Niller Pilfinger med de ti pilfingre og to mødre.




Da AXGIL GayGalla løb af stablen i Cirkusbygningen i København i onsdags den 5. februar, blev der uddelt en række priser. I kulturkategorien løb børnebogsforfatter Stine Josefine Dige og illustrator med sejren, da deres farverige og underholdende børnebøger om Niller Pilfinger blev udråbt som vinder. De to kvinder har skabt Niller Pilfinger-universet med det mangfoldige persongalleri for at vise, at det er lige så naturligt at have to mødre eller to fædre som en far og en mor.

Vil bekæmpe homofobi i børnehøjde
Statistisk set er det kun 55 procent af de 0-17-årige, der vokser op i en traditionel kernefamilie med far, mor og fælles børn (DST 2012). Stine Josefine Dige og Maria Tran Larsen viser i deres børnebøger en vifte af forskellige familietyper. I bogen Niller Pilfinger åbner Bakken møder Niller for eksempel et barn af en enlig far, et adoptivbarn med bøssefædre og en storfamilie.

Læs mere om Niller Pilfinger-bøgerne på www.nillerpilfinger.dk og www.facebook.com/nillerpilfinger.


Læs mere her

tags: Cirkusbygningen, København, Bakken, universet, 2012, homoseksualitet, forfatter, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar