torsdag den 6. februar 2014

Lauritzen Fonden uddeler 4,5 mio. kr. til sårbare familier

80 småbørnsfamilier står på venteliste til nyt projekt, der skal give sårbare forældre et tiltrængt pusterum. Lauritzen Fonden støtter bl.a. dette pilotprojekt i Tingbjerg og har i alt uddelt 4,5 mio. kr. til projekter, der skal hjælpe sårbare familier og børn og unge.
Lauritzen Fonden har netop valgt at støtte udsatte familier og børn og unge med 4.469.000 kr. fordelt på 17 forskellige projekter. Projekterne dækker over en lang række sociale institutioner i Danmark, som kæmper for bedre vilkår for samfundets svageste.

Projekt "Home-Start" hjælper udsatte småbørnsfamilier
Familierådgivningsprojektet Home-Start fortjener særlig opmærksomhed, mener Lauritzen Fondens direktør Inge Grønvold. "Home-Start bliver nu rullet ud i Tingbjerg i København og 40 frivillige 'familievenner' vil en gang om ugen støtte og hjælpe småbørnsfamilierne med alt fra økonomisk rådgivning til social- og foreningsrelaterede aktiviteter."

Familierne får hjælp til at udbygge deres netværksaktiviteter, så de bliver en aktiv del af lokalsamfundet, herunder sports- og fritidsklubber, boligforeninger, familierådgivning, bankrådgivning og sundhedspleje. Og lige netop det, at få familierne til at føle sig inkluderet i lokalsamfundet, er en vigtig målsætning for Home-Start. "Det er som om, der for første gang er nogen, der rigtig ser mig," forklarer en ung, enlig mor efter hun i et par måneder har haft fast besøg af en frivillig besøgsven fra Home-Start.

Fonde skal ikke kun støtte, når skaden er sket
"Indsatsen skal forebygge frem for at helbrede. Netop sådan tænker Home-Start. Forhåbentlig vil kommunerne på sigt tage denne familiekontakt til sig, ligesom det var tilfældet med sundhedsplejerskerne for mange år siden," siger Inge Grønvold, direktør i Lauritzen Fonden.

Lauritzen Fonden støtter pilotprojektet i Tingbjerg med 350.000 kr.
Læs mere om projektet her: http://www.home-start.dk/

Se alle Lauritzen Fondens uddelinger til sociale formål i vedhæftede PDF.

Mere information
Direktør, Inge Grønvold, Lauritzen Fonden, dir. tel.: 3396 8443
Kommunikationsmedarbejder, Kamilla Søgaard, dir. tel.: 3396 8041

Kort om Fonden
Lauritzen Fonden er en erhvervs¬drivende fond, der ud over at være moderselskab til J. Lauritzen A/S (100% ejet), DFDS A/S (42,8% ejet) og LF Investment (100% ejet), hvert år uddeler mellem 25-30 millioner kr. til projekter med socialt, almennyt¬tigt, kulturelt og maritimt fokus - både inden for og uden for Danmarks grænser. Læs mere på www.lauritzenfonden.com.


Læs mere her

tags: Danmark, København, direktør, økonomi, pilotprojekt, DFDS, PDF, boligforening, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar