mandag den 24. februar 2014

Julegaver til børnehjemsbørn

Med en donation på 20.000 kr. fra Bikubenfonden er årets indsamling til Operation Julegaveregn skudt i gang. Tilsammen er der foreløbigt samlet ind til at forsøde juleaften for 150 børnehjemsbørn i Danmark.
Mens mange danske familier må dele gaveræset op på flere juledage for at nå igennem bjerge af glitrende pakker, er andre mindre heldigt stillet. Anbragte børn modtager typisk én cirkulærefastsat julegave til en værdi af 208 kr. Dermed er den sociale forskel tydeligt understreget i en tid, hvor de fleste forkæles i familiens skød.

Operation Julegaveregn samler på 7. år ind til julegaver til anbragte børn i Danmark. Sidste år blev ca. 1.000 børn betænkt med en ekstra julegave fra det private initiativ. Håbet er at nå endnu flere i år og samtidig sætte fokus på anbragte børns vilkår herhjemme.

"Med den overflod de fleste danskere omgiver sig med i juledagene, kan vi ganske enkelt ikke være bekendt at glemme de, der har det svært. Alle kan gøre en forskel, og vi håber, at årets indsamling kan glæde endnu flere end de foregående år og samtidig sætte fokus på børnenes vilkår resten af året", siger David Bastian Møller, initiativtager til Operation Julegaveregn.

Pengene fra indsamlingen fordeles af Foreningen af Danske Døgninstitutioner, og her er der atter stor glæde over initiativet.

"Alle børn burde have mulighed for at føle sig som noget særligt. Operation Julegaveregn formår med enkle midler at gøre en stor forskel for børnene. Gaverne er noget, der bliver husket og sat pris på længe efter juleaften.", siger Søren Skjødt, formand for FADD

Operation Julegaveregn har netop modtaget Børnesagsprisen for sit arbejde. Indsamlingen løber helt frem til den 22. december og pengene fordeles løbende til døgninstitutioner i Danmark.

Der er muligt at støtte Operation Julegaveregn ved bankoverførsel elle ved at sende SMS JGR til 1220 for at donere 20 kr. eller Gaveregn til 1220 for at donere 100 kr. Hertil lægges almindelig SMS-takst.
Se mere på www.julegaveregn.dk

Operation Julegaveregn er et privat initiativ, stiftet i 2007. Initiativet støttes af virksomheder, fonde og privatpersoner, der ønsker at gøre en forskel for anbragte børn i Danmark. Folkene bag initiativet arbejder alle frivilligt og ulønnet.


Læs mere her

tags: Danmark, juleaften, december, julegave, virksomhed, 2007, penge, Bikuben, privatperson, banko,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar