onsdag den 26. marts 2014

Dansk ballonmand puster ballondyr på toppen af Kilimanjaro

image description
Lars Lottrup er netop vendt hjem fra en mission, der ville tage pusten fra de fleste. Han har testet, om det er muligt at puste ballondyr i næsten 6.000 meters højde
Han medgiver gerne, at det lyder som et vanvittigt forsøg. Men for Lars Lottrup, der har pustet ballondyr i 20 år og lever af det i dag, var der ingen vej udenom, da han for nogle dage siden stod for fødderne af Afrikas højeste bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro i Tanzania.

Drevet af sin årelange ballon-passion ville den 42-årige ballonmand finde ud af, om det er fysisk muligt at puste et ballondyr op i næsten 6.000 meters højde, når der kun er ganske lidt ilt at gøre godt med.

Efter fem dages vandring mod bjergtoppen og en dyb indånding kan en lettet Lars Lottrup konstatere, at projektet lykkedes.

- Det var en meget anerledes oplevelse at puste ballondyr på toppen af Kilimanjaro. Jeg havde slet ikke den ilt, jeg er vant til. Efter forsøget var jeg både svimmel og sat til af hovedpine, siger en netop hjemvendt og træt Lars Lottrup.

Pustede hund og blomst
Ballonmanden, der udover at underholde med balloner også uddanner ballonmænd, pustede en hund op på Kilimanjaro. Og da han nu var i gang, blev det også til en ballonblomst.

- Foruden det lave iltindhold i luften kæmpede jeg også med hård frost, sne og blæst. Ikke den bedste cocktail, når man leger med balloner, fortæller Lars Lottrup.

Han håber, at han med sin utraditionelle ballonfærd har givet andre ballonmænd i hele verden noget at tænke over.

- Mig bekendt er der ikke andre, som har forsøgt noget tilsvarende. Og jeg vil meget gerne se den, der puster et ballondyr op på toppen af et endnu højere bjerg, siger Lars Lottrup.

Fakta: Lars Lottrup fra Fyn er indehaver af ballonmand.dk. Han lever af at optræde med balloner og er desuden leder af en skare på 40 ballonmænd over hele landet.

Læs mere her

tags: blæst, Fakta, hovedpine,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar