lørdag den 8. marts 2014

RO til lærere og elever: Historienom.dk og evolvia.dk deltager på Danmarks Læringsmesse i Bella Center 25-26. marts

Evolvia og Historienom.dk deltager på årets læringsmesse i Bella Center med budskabet om ro til børn og voksne i undervisningssektoren. Med strukturelle ændringer i skolernes undervisningtid har det aldrig været mere vigtigt at den enkelte person tager vare på sig selv og finder sine egne åndehuller - en kort stund hvor man tanker op og finder sin egen indre ro.
Proces- og mindfulnesskonsulent Stig Seberg står bag firmaerne evolvia.dk og historienom.dk. På årets læringsmesse er virksomhederne ude med budskabet om ro til børn og voksne. Ro giver bedre mulighed for at kunne give og modtage læring. Målet er at alle i undervisningssystemet bidrager til at legalisere den indre ro, både hos lærere, pædagoer, børn og forældre. Alle har behov for at tanke op i løbet af dagen og med den nye skolereform har det aldrig været vigtigere at fokusere på at give mulighed for et pusterum. Stig Seberg anviser nogle af vejene til at opnå indre ro og der er mange muligheder for at opnå dette. Det overordnede budskab er dog, at hver enkelt får mulighed for at undersøge, hvad der lige nu vil gavne mest og give mest ro. Hjernen er under konstant pres med indtryk, forandringer og nye muligheder, så det vil være nødvendigt for alle at indarbejde pauser, "alenetid", så man hele tiden er i kontakt med sine egne behov samtidig med at man bidrager til at opfylde andres. Et pitstop for børn kan f.eks. bestå af en af de rolige historier som Stig Seberg har skabt, og for den voksne kan det også være et kortere fokus på vejrtrækningen, så man kommer tilbage i kroppen et øjeblik. Fokus på vejrtrækningen er den mest effektive metode til at tage vare på sig selv i nuet og derved genskabe bevidsthed om, hvordan man har det lige nu. En børnehaveleder har benyttet de rolige historier og udtaler til historienom.dk at historierne har skabt ro i klassen - ikke bare hos eleverne men hos hende selv, idet fortællingerne gave en time-out for alle. Missionen er at få RO'en med i hverdagen som et middel til at skabe langtidholdbare lærere, pædagoer og elever - uden brug af tilsætningsstoffer, andre end kroppens eget medicinlager.

Evolvia & Historienom.dk deltager d. 25-26. marts i Bella Center med en stand i Hal E Nord i Caféområdet. Kom forbi til en snak om ro, bevidsthed og retning.

Læs mere her

tags: medicin, virksomhed, Bella Center, børnehave, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar