torsdag den 6. marts 2014

Udsatte unge på bootcamp for at få fritidsjob

Tolv unge fra Erhvervsskolen Nordsjælland gør sig i disse dage klar til bootcamp for at blive klogere på sig selv. Målet er at gøre dem parate til et fritidsjob, for det vil styrke deres tilknytning til arbejdsmarkedet på lang sigt. Q8 bidrager til Foreningen Nydanskers Projekt Dygtige Unge med bootcamp, mentorer og hjælp til fritidsjobs.
Projekt Dygtige Unge er netop nu ved at rulle sig ud på en ny måde i samarbejde med Q8 Danmark i Birkerød. Siden 2011 har projektet matchet unge, der har svære vilkår, med erhvervsmentorer, så de får lettere ved at passe uddannelse eller job; i en ny variant af projektet involverer Q8 sig for første gang aktivt gennem et målrettet samarbejde med en erhvervsskole, opstartsarrangementer, bootcamps, mentorforløb og hjælp til at søge fritidsjobs.

FRITIDSJOBS GIVER SUCCES NU – OG SENERE
Udgangspunktet for projektet er en analyse, som Foreningen Nydanskere har været med til at udarbejde sammen med Center for Socialt Ansvar og Det Kriminalpræventive Råd. Den peger på, at unge med forældre med lav tilknytning til arbejdsmarkedet gennem et fritidsjob får lettere ved at bryde den sociale arv, og at fritidsjob har en tydelig positiv effekt på senere uddannelse og beskæftigelse.

I disse uger gælder det elever fra Erhvervsskolen Nordsjælland, men ønsket er at ud-brede konceptet gradvist til resten af landet. Foreningen Nydansker værdsætter indsatsen fra Q8. Lars Trap Olsen, Senior- og Mentorkonsulent hos Foreningen Nydansker, forklarer:

"Vi har blandt andet valgt at samarbejde med Q8, fordi virksomheden engagerer sig i de unge. De er vant til at oplære dem og er landsdækkende. Q8 har sammen med os fundet et stærkt koncept til at omsætte socialt ansvar til praksis og er med til at bryde isen for de unge, der ikke i forvejen selv har et stærkt netværk."

BOOTCAMP I BIRKERØD
Målet for denne variant af Projekt Dygtige Unge er at gøre de unge parate til at søge og tage et fritidsjob. De skal have bedre indsigt i egne kompetencer, i arbejdsmarkedets spilleregler og jobsøgning, og det får de blandt andet på bootcamp'en hos Q8 i Birkerød.
Her matcher man de unge en-til-en med mentorer, øver jobsamtaler, tilbyder personlighedstests og giver feedback.

Q8 stiller med 12 mentorer, der alle er forretningschefer med netværk, og som har gennemgået en særlig mentor-workshop hos Foreningen Nydansker. Foreningen har haft stor succes med mentorordningen, som der er bred politisk opbakning til fra Hillerød, Gribskov og Helsingør kommuner samt fra Socialministeriet.

LÆRER EGNE KOMPETENCER AT KENDE
HR Partner Henriette Refdahl fra Q8 fortæller, at formålet med Q8's involvering i Projekt Dygtige Unge ikke nødvendigvis er, at alle unge på bootcamp'en skal ende med et fritidsjob hos Q8. Hun siger:

"For os gælder det om, at de unge skal føle sig trygge ved at søge job og ved at passe et. De skal lære deres egne kompetencer at kende. Det er selvfølgelig en fordel for Q8, at der er dygtige unge, som kan levere den arbejdskraft, vi har brug for, men det er helt i orden, hvis de hellere vil arbejde et andet sted."

"Formålet for Q8 er at bidrage til, at flere unge bliver mere selvsikre og ansvarsbevidste, så de gennemfører en uddannelse og som voksne får en stærk tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er ikke kun en kæmpe fordel for den enkelte, men også en stor gevinst for samfundet på længere sigt."

Projekt Dygtige Unge retter sig mod alle unge i Danmark uanset etnisk baggrund. Q8 Danmark har støttet projektet generelt siden 2011.

Foreningen Nydanskere har netop valgt et nyt kampagnenavn til lignende indsatser på landsplan: Bryd Unges Ledighed NU. Det vil blive taget i brug fra begyndelsen af marts 2014.

Om undersøgelsen 'Fritidsjob for fremtiden' fra Foreningen Nydansker:
Center for Socialt ansvar, Det Kriminalpræventive Råd og Foreningen Nydansker står bag en rapport fra september 2013, der på baggrund af analyse af registerdata og inter-view med de unge i målgruppen konkluderer, at fritidsjob har en tydelig positiv effekt på senere uddannelse og beskæftigelse.

http://www.foreningen-nydansker.dk/site/sites/default/files/Fritidsjob%20for%20fremtiden.pdf

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, politi, uddannelse, OB, 2013, Nordsjælland, virksomhed, PET, Helsingør, Hillerød, mentor, jobsamtale, arbejdsmarked, mentorordning, arbejdskraft, beskæftigelse, Q8, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar