torsdag den 13. marts 2014

Hver 5. skilsmisseforælder forventer ballade med ferieplanerne

Det kræver mange overvejelser, meget koordinering og store beslutninger at skulle planlægge den første ferie med børnene efter en skilsmisse. Men for børnenes skyld bør far og mor sørge for i god tid at få klarlagt, hvad der skal ske i sommerferien, lyder rådet fra flere sider.
En undersøgelse med over 1000 deltagere foretaget af Danmarks største netværkssite for skilsmisse- og singleforældre viser, at hele 19% forventer, at der bliver problemer/konflikter/udfordringer mellem parterne, når årets sommerferie med skilsmissefamiliens børn skal planlægges.

- I disse uger kæmper mange singleforældre med at få styr på regnestykket omkring sommerferien, fordi mange arbejdspladser er i gang med at planlægge bemandingen i næste halve år og dermed også i sommerferieperioden, fortæller medstifter af singleforældrenes netværk singleplus.dk, Anders Dahl Pape, som følger med i de bekymrede spørgsmål om sommerferie og samvær, som brugerne på singleplus.dk diskuterer med hinanden for tiden.

Et rammende eksempel er en singlemor, som i sidens debatforum skriver, at "Det er tid, hvor min arbejdsplads skal have ferieønsker for i år. Helst igår. Jeg har ikke fordelt ferie med exen endnu", mens et andet anonymt medlem sætter ord på de samarbejdsproblemer, der kan opstå om ferieplanlægningen efter et brud: "At mødes og lave noget sammen virker nok ikke for os lige nu, men hvem ved om det er nemmere til sommer. Det er meget tidligt at tage stilling til ferie synes jeg".

En tidligere undersøgelse blandt medlemmerne på singleplus.dk viser, at 27% af singleforældrene planlægger sommerferien før jul eller i årets to første måneder. Ca. 38% får først styr på sommerferien i løbet af foråret eller i ugerne op til ferien. Men for børnenes skyld bør man prioritere sommerferieplanerne så tidligt som muligt, pointerer skilsmisseekspert og coach Mette Haulund fra skilsmisseraad.dk:
- Det er altid gavnligt at have nogle klare aftaler og retningslinjer for, hvordan ferierne deles, så det ikke er nødvendigt at aftale og planlægge fra gang til gang. Når der ligger klare aftaler, så ved børnene i god tid, hvordan ferien skal foregå, og det er med til at gøre deres dagligdag så god og tryg som mulig. Samtidig undgår børnene unødige bekymringer, om I som forældre kan blive enige om en aftale, eller om der ligger en latent risiko for konflikt, pointerer Mette Haulund.

Ifølge Anders Dahl Pape bliver der i disse uger flittigt delt ud af erfaringer fra de singleforældre, som flere gange har prøvet at tilrettelægge ferieugerne med eks'en, til de nyslåede singleforældre, som måske skal i gang med at planlægge deres første sommerferie efter skilsmissen. Der er dog ikke nogen god standardløsning at læne sig op af, og derfor er udvekslingen af erfaringer med ligesindede væsentlig. Debatterne på singleplus.dk viser, at det for nogle er mest rigtigt at dele sommerferien på midten, for nogle fungerer det bedre med flere skift, mens andre skilsmissepar ikke deler ferien ligeligt.

Læs mere her

tags: Danmark, skilsmisse, sommerferie, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar