torsdag den 27. marts 2014

Køreplan for fremtidens dagtilbud på plads

Holbæk Kommunes børn skal trives og lære endnu mere i deres dagtilbud. Derfor har Udvalget for Børn netop godkendt en strategi for fremtidens dagtilbud.
Holbæk Kommune har brug for, at endnu flere unge uddanner sig. Det betyder, at kommunen skal skabe rammerne for et godt børneliv, så børnene trives og lærer endnu mere. Og forudsætningerne for dette bliver skabt allerede i dagtilbuddet. Derfor har kommunen lavet en strategi for fremtidens dagtilbud, som blev vedtaget af Udvalget for Børn i dag. Strategien skal spille sammen med den indsats, der sideløbende kører på skoleområdet.

Strategien for fremtidens dagtilbud er en udløber af kommunens børne- og ungepolitik. Og medarbejdere og ledere i dagtilbuddene skal bruge den som en køreplan for deres arbejde de kommende år. Et arbejde, der kommer til at bære præg af nye måder at gøre tingene på:

"Vi har meget engagerede og dygtige medarbejdere i vores dagpleje og børnehuse. De har i mange år knoklet for at give børnene en tryg, god og lærerig hverdag. Det skal de blive ved med at gøre. Men vi bliver også nødt til at gøre noget andet, hvis endnu flere børn skal trives i dagtilbuddene og være undervisningsparate, når de starter i skole," fortæller Christian Simonsen, der er chef for dagtilbud og læring.

Bedre sammenhæng mellem dagtilbud og skole

Noget af det "andet", der skal gøres, er blandt andet at skabe bedre sammenhæng mellem dagtilbud og skole. Det betyder helt konkret, at børnehuse og skoler skal til at tale sammen for at koordinere læringen. Det har de med succes gjort det seneste års tid i Dagtilbudsdistrikt Isefjord. Her har pædagoger fra børnehusene lavet lærerplaner sammen med børnehaveklasselederne på Isefjordsskolen. På den måde er der en koordineret sammenhæng mellem det de, 5-årige lærer i dagtilbuddet og det, de skal lære, når de kommer i børnehaveklasse.

Andre indsatser i strategien for fremtidens dagtilbud handler blandt andet om:

• Barnets sproglige udvikling
• Styrket samarbejde med forældrene
• Inklusion
• Ledelse, organisering og udvikling af god pædagogisk praksis

Også medarbejdernes strategi Christian Simonsen synes, at strategien er et godt udgangspunkt for de kommende års arbejde med fremtidens dagtilbud. Især fordi medarbejderne har været med til at lave den:

"Det har været vigtigt for mig, at medarbejdere og ledere har været godt inddraget i arbejdetmed strategien. For det første, fordi de sidder med en afgørende viden om børnenes trivsel og læring. Og for det andet, fordi de på den måde har fået ejerskab til strategien." siger han.

Læs mere her

tags: politi, Holbæk, børnehave, strategi, undervisning, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar