fredag den 18. juli 2014

Bamser skaber tryghed for børn i narkose

En blød isbjørnebamse i favnen kan gøre en stor forskel. Især, når man er barn, på hospitalet og skal bedøves. Aleris-Hamlet Hospitaler tager derfor med kyshånd imod hundredvis af krammebamser fra TrygFonden.
Siden 2007 har TrygFonden uddelt næsten 340.000 krammebamser til både offentlige og private narkoseafdelinger og specialklinikker. Nu kommer de bløde tøjdyr også børnepatienter til gode på privathospitalet Aleris-Hamlets afdelinger i København, Aarhus, Aalborg og Esbjerg, der har modtaget hundredvis af isbjørnebamser til børn, der skal i narkose.

– Bamserne gør mødet med sundhedsvæsnet mere behageligt for børnene og deres forældre. Barnet græder mindre, når det bliver bedøvet, og bamsen bliver en ven midt i alt det ukendte. Opmærksomheden er pludselig et andet sted og væk fra det fremmede. På flere afdelinger oplever personalet desuden et fald i mængden af beroligende medicin, der ordineres til børnene, siger Mette Meldgaard, der er områdechef for sundhed hos TrygFonden. Hun oplyser, at der alene i 2013 er uddelt 60.000 bamser, hvoraf en del altså nu kommer Aleris-Hamlets patienter til gode.

Bedre tillidsforhold

Evalueringer og tilbagemeldinger fra hospitaler og forældre viser, at krammebamserne har en markant tryghedsskabende virkning. Det er også oplevelsen hos Aleris-Hamlet.

– Vores medarbejdere oplever, at bamserne bidrager til et endnu bedre tillidsforhold mellem personale og barn og til at gøre hospitalsopholdet til en bedre oplevelse. Med krammebamsen får barnet en ven, der giver tryghed – også i tiden efter at have været på hospitalet. Vi er derfor meget taknemmelige for TrygFondens bamsedonationer, ligesom responsen fra forældrene er meget positiv, udtaler hospitalschef Trine Mottlau fra Aleris-Hamlet Hospitaler i København.

Hun mener, at bamserne passer perfekt til Aleris-Hamlets ambition om at skabe optimal tryghed for patienterne. – Vi scorer traditionelt højt i de landsdækkende undersøgelser af patienttilfredshed i sundhedsvæsnet, og det skyldes blandt andet positive tilbagemeldinger på trygheden i det enkelte patientforløb. Vores ambition om også at være i front inden for denne disciplin spænder naturligvis over alle aldersgrupper, fastslår hospitalschefen.

Ledsages af ny børnebog

I samarbejde med en forfatter og en illustrator har TrygFonden udviklet en lille børnebog, der som noget nyt uddeles sammen med krammebamserne. Bogen, Den lange bamsefærd, tilgodeser en række af de behov, som forældre og børn har peget på i en undersøgelse.

– Undersøgelsen har vist, at der er brug for noget at samles om under indlæggelsen og noget, der kan bruges som afsæt for samvær og dialog. Fortællingen om bamsefærden har til formål at adsprede tankerne og starte samtaler om alt det, der opstår, når barnet er eller bliver sygt, slutter Mette Meldgaard fra TrygFonden.

Fakta:

Aleris-Hamlet Hospitaler, der arbejder inden for mere end 40 specialeområder, er Danmarks største og bredest dækkende privathospital – med afdelinger i Esbjerg, Herning, København, Aalborg og Aarhus. Virksomheden indgår i Aleris, der med 7.500 ansatte i Danmark, Norge og Sverige er Nordens førende private aktør inden for sundhed og omsorg. www.aleris-hamlet.dk

TrygFonden arbejder for at skabe mere tryghed i Danmark gennem almennyttige indsatser inden for kerneområderne sikkerhed, sundhed og trivsel. Fonden støtter og initierer handlingsrettede, vidensbaserede projekter, der øger trygheden lokalt og på landsplan.


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Sverige, Norge, København, Esbjerg, 2013, medicin, Herning, Aalborg, 2007, forfatter, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar