onsdag den 16. juli 2014

Gammel Estrup holder vinterferie med hygge og gamle kuglelege fra herregården

image description
Lav dit eget kuglespil med tjenestekarlen og følg Husjomfruens arbejde med at lave dejlig varm suppe og lækre kager i det lune Herregårdskøkken. Der er vinterferieaktiviteter i hele perioden 8.-16. februar.
På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet kan man hele vinterferien prøve kræfter med de gamle kuglespil, som man spillede med på herregården før i tiden. Grevens børn spillede med marmorkugler, mens tjenestefolkene brugte lerkugler.

"Tjenestefolkene havde jo ikke råd til at købe kugler i marmor eller glas, men det var nemt at lave spillet selv af ler eller runde sten, som man havde fundet. På den måde blev spillet udbredt blandt både høj og lav på herregården", forklarer museumsformidler Nick Schaadt

I vinterferien kan man lave sit eget ler-kuglespil til at tage med hjem. Og så står museets 'tjenestefolk' klar til at prøve de gamle kuglelege med børn og barnlige sjæle. Det koster 15 kr at være med til aktiviteterne.

Trænger man til en pause og noget at varme sig på, så laver Husjomfruen dampende ærtesuppe på det store brændekomfur samt kaffe og kage efter de originale opskrifter fra Gammel Estrup.

Museet er åbent kl 10-16 alle dage i perioden 8.-16. februar. Aktiviteterne lukker en halv time før lukketid. Entre til museet er 85 kr – børn under 18 årer gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Dansk Landbrugsmuseum.

Læs mere her

tags: museum, Greve, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar