fredag den 11. juli 2014

Nordeuropas største svævebane åbnet på sjællandsk gods

Lad adrenalinen tage over, tag på flyvetur mellem trætoppene og mærk suset på Nordeuropas største svævebane. Der er langt op, når man står på jorden og kigger op på wiren der hænger tværs over slotsparken. Tilpas langt til at give kriller i maven og svedige håndflader. Der er da også cirka 40 meter op til stålwiren fortæller Birgitte Hald Hvidberg, der er eventmanager på Ledreborg Slot, hvor Nordeuropas længste svævebane netop er åbnet.

Fordelt på tre udfordrende baner med i alt 19 svæv, en samlet længde på 1,7 kilometer og en tophastighed på op til 45 kilometer i timen giver Fly High i Ledreborg Slotspark rig mulighed for en fænomenal flyvetur mellem trætoppene:

-Vi ville gerne åbne op for naturen omkring Ledreborg og give mulighed for en anderledes oplevelse end blot at gå en tur gennem slotsparken. For os virkede kombinationen af fysisk udfordrende aktiviteter i en park der er så æstetisk helt perfekt.

Landskabet omkring Ledreborg er da også noget ganske særligt, forklarer svævebaneekspert Thomas Roland, der har arbejdet som svævebanebygger og certificeret erhvervsklatrer i mere end 12 år. Sammen med sin makker Allan Rasmussen ejer han firmaet Q-explore, der står for driften af den nystartede svævebanepark:

-Naturen og beliggenheden gør at du har noget helt unikt i slotsparken. De naturlige højdeforskellige i istidslandskabet gør området ideelt til en svævebanepark. Derfor blev vi også hurtigt enige med Ledreborg om, at parken ikke skulle være som flere af de kombinerede klatre- og svævebaner der findes rundt omkring i Danmark, men at den skulle udnytte de unikke muligheder for gode svæv og på den måde skille sig ud.

Og skille sig ud, det gør den. På de tre baner er der udfordringer i alle størrelser fortæller Birgitte Hald Hvidberg og siger om sin egen oplevelse:

-Det er både en fysisk udfordring, dog mindre end en klatrebane, men de store svæv kræver også en stærk psyke. På det første svæv er man meget fokuseret på seler og karabinhager, men på de næste begynder man rigtigt at nyde både suget i maven, stilheden mellem trætoppene og synet af skoven og Ledreborgs smukke barok slotspark oppefra.

-Og når man kommer ned er man ret stolt over at have gennemført, tilføjer hun med et grin.

Fly High svævebanerne i Ledreborg Slotspark:

The Big B består af 2 svæv henover Ledreborg slotspark. En fantastisk oplevelse i cirka 40 meters højde. (Fra 12 år)
Little John tager med sine 12 svæv og 4 gangbroer gæsterne på flyvetur midt mellem trækronerne i cirka 15 meters højde. (Fra 6 år)
Tough Tom er med sine 2, 5 meter hvor den er højest den laveste af de tre baner og egner sig til de 3 – 7 årige. Her findes både svæv men også andre sjove udfordringer til dem, der gerne vil have jorden lidt tættere på. Princippet er det samme og alle bruger også her hjelm og seler.

Fly-High svævebanerne er en fysisk aktivitet i trætoppene. Den er unik i Danmark, da ingen andre steder har denne type svævebane park.
Fly High i Ledreborgsslotspark har åbent i weekender, skoleferier og på helligdage. Læs mere på http://q-explore.dk/

Læs mere her

tags: Danmark, euro, jorden, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar