søndag den 6. juli 2014

Fest for skolepatruljer

Over 5800 børn fra landets skolepatruljer får en festlig dag i LEGOLAND og Tivoli som tak for deres indsats med at gøre skolevejene mere sikre. Året rundt står tusindvis af børn tidligere op end alle deres skolekammerater. De trodser regn, sne, kulde og morgentræthed for at hjælpe skolernes mindste elever sikkert over skolevejen.

Den indsats skal skolepatruljerne nu belønnes for. Den 28. april vil 2500 børn fra jyske og fynske skoler møde op til en gratis festdag i LEGOLAND. Dagens efter vil 3300 andre elever fra Sjælland og Fyn møde op i Tivoli i København, hvor de kan se frem til en festlig dag.

- Hver dag hjælper skolepatruljerne de mindste børn sikkert over skolevejen. De gør et vigtigt arbejde, da trafikken omkring mange skoler kan være meget kaotisk og svær at overskue for små børn. Derfor skal de belønnes for deres indsats med de her festdage, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatruljer er populære
Omkring halvdelen af landets skoler har en skolepatrulje. Det er frivilligt, om eleverne vil være med og arbejdet er ulønnet.

Når der er en skolepatrulje ved en skole, så er det mere betryggende for forældrene at sende børnene alene i skole. Forældrene ved, at børnene bliver hjulpet over de ofte stærkt trafikerede skoleveje.

På den måde får de mindste børn på en sikker måde træning i at færdes i trafikken. En træning som er vigtig, så de en dag kan klare sig på egen hånd på vejene.

Desuden smitter det af på bilisterne, når de ser en skolepatrulje. Tidligere undersøgelser har vist, at når der står en skolepatrulje på en vej, så kører bilisterne generelt med en lavere hastighed.

Her kan du se programmet for festdagene i LEGOLAND og Tivoli.

Fakta om skolepatruljerne
- Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949 på Sundpark Skole på Amager.
- En skolepatrulje arbejder hver morgen og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
- I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever på omkring halvdelen af landets skoler.
- En skolepatrulje oprettes i et samarbejde mellem skolen og politiet. En lærer på skolen fungerer som instruktør.

Kontakt:
Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik: 61 65 04 43.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22 32 70 09.
Torben Plank, pressechef, Tivoli: 22 23 74 40.
Malene Østerby, PR- og pressekoordinator, LEGOLAND: 79 50 18 19.

Læs mere her

tags: Danmark, København, politi, Tivoli, Sjælland, Amager, OL, trafikken, projektleder, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar