lørdag den 24. maj 2014

Antallet af kvote 2 ansøgninger boomer i Esbjerg

I Esbjerg er uddannelsesinstitutionerne blevet oversvømmet med kvote 2-ansøgere. Antallet af kvote 2-ansøgere er steget med hele 11,3 % i forhold til 2013. Det står i skærende kontrast til udviklingen i resten af landet. Antallet af kvote 2-ansøgere er stort set stabilt på landsplan, og store uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet og Roskilde Universitetscenter oplever markant tilbage Fokus på de studerende og egne styrker er vejen til succes
Det overrasker måske mange, at en by helt ude ved Vesterhavet oplever så markant fremgang. Succesen er ikke kommet af sig selv. I Esbjerg er der i flere år arbejdet målrettet på at benytte Esbjergs styrker som en mindre studieby med tættere relationer og et stærkt samarbejde mellem de fem videregående uddannelsesinstitutioner.

Citat fra kampagnekoordinator Lasse Lietzen: "Vi ved jo godt, at København og Aarhus har noget andet at byde på end os. Men vi prøver at udnytte det mere nære miljø og sammenholdet blandt institutionerne til at skabe sjove aktiviteter og hjælpe de studerende til at føle sig som en del af et fællesskab".

Case: Jonas Thiim er 21 år gammel og én af de kvote 2 ansøgere, som har søgt til Esbjerg i år. Han har bioanalytiker-studiet på University College som sin førsteprioritet, og han har sagt ja til at fortælle om sin ansøgning og kan kontaktes for yderligere informationer på 26 28 90 54 eller 92thiim@gmail.com.

Fakta om Studiebyen Esbjerg
• Studiebyen arrangerer 80 årlige events og arrangementer for studerende.
• Antal studerende: 2011: 5.240, 2012: 5.463, 2013: 6.053
• 5 videregående uddannelsesinstitutioner: Syddansk Universitet, Aalborg Universitet Esbjerg,

Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, Erhvervsakademi Sydvest, University College Syddanmark

Selvom kvote 2 ansøgningerne ikke nødvendigvis bliver omsat til konkrete studiepladser, så er den markante stigning en indikation af, at antallet af nye studerende i Esbjerg efter sommerferien endnu en gang vil slå rekorder.



tags: 2011, København, Esbjerg, uddannelse, 2013, Aalborg, Roskilde, Aalborg Universitet, 2012, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, sommerferie, Fakta, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar