lørdag den 24. maj 2014

Gåtur på godt 11 km for overvægtige børn og unge i Tønder Kommune og deres familier

Knap 30 børn, unge voksne tager lørdag den 24. maj turen over Rømø-dæmningen til fods. Det er en ca. 11 km lang travetur, de begiver sig ud på. Den vandrende flok består af unge, som har deltaget i et særligt tilrettelagt forløb for overvægtige børn og unge på 6.-9. klassetrin i Tønder Kommune, samt deres søskende og forældre.

Traveturen over dæmningen er en event, som indgår i tilbuddet "Godt for mig", hvor skolesundhedsplejen har hjulpet de unge med at sætte fokus øget fysisk aktivitet, sunde vaner og selvværd. Deltagerne har bl.a. haft mulighed for at snakke med andre om det at være ung og overvægtig, de har dyrket motion, og sammen med deres forældre har de fået gode råd af en diætist om mad og kalorier.

Eventen begynder kl. 9 ved opkørslen til Rømø-dæmningen, og efter turen over dæmningen samles deltagerne på den første rasteplads til højre efter lyskrydset. Her vil formanden for kommunens Sundhedsudvalg, Irene Holk Lund, uddele diplomer for en velgennemført indsats.

"Godt for mig" er et projekt der er forankret i skolesundhedsplejen målrettet kommunens unge overvægtige. Projektets holdforløb kører forår og efterår. Næste hold starter op efter sommerferien.

Læs mere her

tags: Tønder, overvægtig, sommerferie, kalorier,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar