fredag den 16. maj 2014

Ny håndbog om børns seksualitet

I dag udkommer FADL's Forlag med bogen "Må vi lege doktor " - en håndbog i barnets seksualitet. "Må vi lege doktor" er ment som en guide til forældre - hvad er normalt Hvornår skal man sætte grænser Og hvordan skal man forholde sig og reagere i forhold til barnets seksualitet

Man skal ikke lade sig skræmme af barnlig seksualitet - og det skal ikke være tabu. Hovedbudskabet i bogen er, at man skal acceptere, at børn også har en seksualitet.
"Må vi lege doktor " giver dig en række reskaber til at håndtere dit barns seksualitet - og hvad det betyder. Bogen er opdelt i barnets forskellige stadier - fra vuggestue/børnehave til sidste trin i folkeskolen.

Om forfatteren:
Anna Louise Stevnhøj (f. 1963) er journalist, forfatter og foredragsholder. Har skrevet en lang række bøger til unge om seksualitet. Har blandt andet arbejdet for Sundhedsstyrelsens AIDS-sekretariat, Ugeskrift for Læger, Forældre og Børn, Helse og Børns Vilkår. Er i dag informationschef i et statsligt kvalitetsinstitut. Er desuden bestyrelsesmedlem i JanusCentret, som har til formål at forebygge og behandle seksuelt krænkende adfærd børn og unge imellem.

Fra bogens bagside:
"Må vi lege doktor " er en letlæselig bog med konkrete oplysninger og råd om børn og deres seksualitet. Den er ikke bare nyttig for forældre, men også for professionelle voksne, der arbejder med børn i dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skolefritidsordninger, rådgivere med videre.

Bogen er handlingsanvisende og giver bud på, hvordan man kan tackle området i dagligdagen, og hvornår man bør søge rådgivning hos professionalle.

Bogen kommer ind på børns seksuelle udvikling, herunder:
- Hvad er en naturlig, sund seksualitet i barnets udvikling
- Hvordan skal man forstå sit barns seksualitet
- Hvilke udfordringer kan man stå over for

Læs mere her

tags: bestyrelsesmedlem, Læge, Sundhedsstyrelsen, Børns Vilkår, børnehave, folkeskole, journalist, forfatter, Forlag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar