fredag den 9. maj 2014

Tønder i top med trafiksikkerhed for børn

I Kommunernes Skoletrafiktest 2014 placerer Tønder Kommune sig blandt de fire kommuner, der gør mest ud af trafiksikkerhedsarbejdet for børn og unge Indsatsen for børnenes sikkerhed i trafikken i Tønder Kommune er blandt de bedste i landet.

Det viser Rådet for Sikker Trafik og TrygFondens nyeste skoletrafiktest. Her placerer Tønder Kommune sig i toppen blandt de danske kommuner, der gør mest for børnenes sikkerhed.

95 af landets 98 kommuner har deltaget i undersøgelsen, hvor kommunerne får point og cykelhjelme efter, hvor meget de gør ud af trafiksikkerhedsarbejdet.

Næstved ligger helt i top med 92 point efterfulgt af Gentofte og Gribskov, der begge scorer 91 point. Herefter følger Tønder Kommune med 90 point. Alle fire kommuner er tildelt tre cykelhjelme, det højeste antal.

Topplaceringen er resultatet af en bevidst prioritering af trafiksikkerhedsarbejdet, vurderer formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Jessen.

- Forvaltningen arbejder målrettet med trafiksikkerhed, ikke mindst i forhold til børn og unge. Vi er aktive i kampagner og oplysningsvirksomhed, og vi har et rigtigt godt samarbejde med skolerne, politiet og andre lokale aktører om at gøre det så sikkert og trygt som muligt for børnene og de unge at færdes i trafikken, siger Bo Jessen.

Ingeniør Anders Hørkjær Pedersen, der er ansvarlig for trafiksikkerhedsarbejdet, glæder sig også over den fornemme placering på ranglisten og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde om at øge sikkerheden i trafikken.

- Der er nok at tage fat på. F.eks. er hastigheden på landevejene fortsat et stort problem. Så det har vi i høj grad fokus på, og vi arbejder lige nu på en hastighedsplan for det åbne land, siger Anders Hørkjær Pedersen.

Fakta:

Kommunernes Skoletrafiktest 2014 er gennemført af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Undersøgelsen fokuserer på kommunernes samarbejde med bl.a. skoler og politi om at give børn og unge gode trafikvaner. Det er femte år i træk, undersøgelsen gennemføres.

Formålet med undersøgelsen er at tilskynde kommunerne til at prioritere arbejdet med trafiksikkerhed for børn og unge.

Kommunerne får point og cykelhjelme, efter hvor meget de gør. De kommuner, der scorer over 50 point, tildeles tre cykelhjelme som udtryk for, at kommunen "arbejder engageret og ambitiøst med at klæde børn og unge på til at klare sig i trafikken. Kommunen har visioner om trafiksikkerhed og har fokus på de muligheder, der er for at arbejde med trafikpolitik på skoler i netværk på tværs af kommune, politi og skoler", som det hedder i bedømmelsen.

Læs mere her

tags: politi, Næstved, Næstved, trafikken, virksomhed, landevej, Tønder, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar