mandag den 19. maj 2014

Pige fra Albertslund vinder Den Gyldne Sofus

Freja Graffe startede en indsamling af bamser og dukker til børn i Afghanistan og modtager nu Den Gyldne Sofus. 13-årige Freja Graffe fra Albertslund oplevede i en tidlig alder at komme med sin mor på krisecenter på grund af en voldsepisode i hjemmet. Alligevel har hun haft overskud til at hjælpe andre og er i dag tilknyttet Landsforeningen for Voldsramte Kvinder.

I 2011 tog Freja initiativ til en indsamling af bamser og dukker til børn i Afghanistan, som blev uddelt af Forsvaret. Hendes storebror var udsendt som soldat, og han fortalte Freja om, hvordan børn lever i Afghanistan, og hvordan soldaterne nogle gange deler skoletasker, blyanter og slik ud til børnene. Så derfor syntes Freja også, at de afghanske børn skulle have bamser fra Danmark.

Derfor fik Freja Graffe i dag Den Gyldne Sofus, som uddeles af Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden ved den store Falck-dag i LEGOLAND.

Det er en ven af familien, Uffe Madsen, der har indstillet Freja Graffe til Den Gyldne Sofus, der hvert år gives til et barn eller børn, som har gjort en særlig heltemodig gerning og hjulpet andre mennesker i nød.

"Trods hendes kun 13 år er Freja guld værd for vores forening, for de voldsramte kvinder og deres børn, hun er fuld af energi og hun får de andre børn til at føle sig hjemme, trygge og har masser af ideer til, hvad der er godt for de voldsramte børn", skriver Uffe Madsen i sin indstilling.

Foruden statuetten får vinderen en PlayStation 4 samt et spil og en hyggelig dag med den nærmeste familie og tre gode venner med frokost på Jensens Bøfhus og efterfølgende biograftur med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Forslag til billedtekst – vedhæftede fotos kan frit bruges:
Billede 1: Årets vinder af Den Gyldne Sofus er Freja Graffe, der samlede bamser ind til børn i Afghanistan

Om Børneulykkesfonden:

Børneulykkesfonden blev grundlagt i 2008 af forsikringsselskabet Codan og H.C. Andersens Børnehospital. Målet med Børneulykkesfonden er at blive den ledende organisation inden for forebyggelse af børneulykker ved at uddele fondsmidler til forskere og institutioner, hvis arbejde falder inden for fondens formål. Desuden skal Børneulykkesfonden arbejde for, at såvel forældre som de, der arbejder med børn i det daglige, er bedre klædt på til at forebygge ulykker og skader.

Børneulykkesfondens mission:

- At give børn og forældre kendskab til forebyggelse af børneulykker
- At skabe resultater her og nu – nedbringelse af antal børneulykker i Danmark
- At skabe resultater på sigt – forskning i forebyggelse af børneulykker

Børneulykkesfonden anvender 100 procent af donationerne til uddeling. 1 krone ind giver 1 krone ud.

Læs eventuelt mere på www.borneulykkesfonden.dk

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2011, 2008, biograf, Afghanistan, OL, forsikringsselskab, Falck, Albertslund, ulykker, soldater, energi, organisation, Fætter BR,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar