mandag den 19. maj 2014

Eksamenscafé skal gøre elever dygtige til at gå til eksamen

Elever fra danske gymnasier, tekniske skoler og handelsgymnasier får hjælp af frivillige fra Matematikcenter til at forberede sig på deres eksamen i matematik i stor Eksamenscafé i København. Eksamenscaféen er et led i Matematikcenters arbejde for at øge danske elevers interesse for matematik og gøre op med den høje dumpeprocent, som er set i tidligere års eksamener i faget. Elever på de danske gymnasier, tekniske skoler og handelsgymnasier sidder i disse uger og forbereder sig på deres eksamen i matematik. Frivillige fra Matematikcenter og ansatte i Danske Bank er eksamenshjælpere, når op mod 200 elever får hjælp til at forberede sig i en stor Eksamenscafé den 13. maj i København.

Matematikcenter vil gøre op med eksamens- og matematikskræk

Matematikeksamen kan for mange elever virke skræmmende og uoverskuelig. For hvordan forbereder man sig grundigt på sin eksamen, hvis man i forvejen har svært ved matematikken Dertil kommer, at en del elever har valgt matematik på f.eks. A-niveau, fordi deres drømmestudie kræver netop dette niveau. Det har resulteret i, at der sidder elever rundt omkring, som ikke evner det matematikniveau, de har valgt, men som snart skal op til eksamen i det. Det går ud over dumpeprocenten samt elevernes opfattelse af matematik og deres engagement i faget.

- Matematikcenter ønsker i sidste ende at se en masse elever, som føler sig godt forberedte og som resultat heraf består deres eksamen i matematik. Vi forsøger at skabe nogle rammer for eleverne, hvor vi viser dem, at matematik også kan være sjovt. Matematik skal ikke være et fag, som man skal 'overleve', siger Sekretariatsleder i Matematikcenter, Kathrine Predstrup.

Engagerede frivillige viser eleverne, at matematik er sjovt

Ligesom i Matematikcenters ugentlige lektiecaféer er det frivillige, som vejleder eleverne i Eksamenscaféen. Christian Kåre Jeppesen er én af dem. Han arbejder til daglig som erhvervsrådgiver i Danske Bank. For ham hænger de unges matematikkundskaber uløseligt sammen med deres finansielle forståelse. Det er bl.a. også derfor, han har valgt at være frivillig i Eksamenscaféen.
-Jeg ønsker at gøre en forskel og hjælpe de unge mennesker til en bedre matematisk og finansiel forståelse, forklarer han.

Det er også sammenhængen mellem matematik og finansiel forståelse, der har fået Danske Bank til at indgå i et samarbejde med Matematikcenter samt at engagere deres medarbejdere aktivt i Eksamenscaféen.
- Matematik er grundlaget for at kunne håndtere sin privatøkonomi som voksen. Arrangementet går derfor rigtig fint i tråd med Danske Banks fokus på at højne den finansielle forståelse blandt børn og unge. Derudover støtter Danske Bank aktivt Eksamenscaféen, da vi gerne vil være med til at øge de unges færdigheder i matematik og hjælpe dem til en forbedret eksamen, siger Cecilia Storm Brandenhoff, kommunikationskonsulent i Danske Bank.

Eksamenscaféen dækker et behov hos eleverne

Eksamenscaféen er gratis for de deltagende elever og det er et tilbud, som mange elever normalt ikke har adgang til. Eksamenscaféen afholdes, fordi Matematikcenter oplever et behov blandt eleverne, som benytter sig af organisationens ugentlige lektiehjælpstilbud.
-Vi mener, at alle elever skal have adgang til lektiehjælp og hjælp til forberedelse af matematikeksamen, såfremt de ønsker dette, siger Kathrine Predstrup. -Vores Eksamenscafé er et unikt tilbud til eleverne i Købehavn, da det er gratis og åbent for alle, som har behov for hjælp og støtte i den periode, hvor de forbereder sig på matematikeksamen. Samtidig har de frivillige et højt fagligt niveau der gør, at vi kan hjælpe på alle niveauer, tilføjer hun.

Non-profit organisationen håber fremover at udbrede konceptet med Eksamenscaféer til hele landet.
Eksamenscaféen afholdes tirsdag den 13. maj kl.17-20 på Niels Brock, Kultorvet 2 i København.

Læs mere her

tags: København, økonomi, Danske Bank, rock, kommunikation, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar