søndag den 18. maj 2014

Bekymrende at elever betaler for hjælp til forberedelse af eksamen

Berlingske skrev i går, at danske gymnasieelever betaler op mod 6.000 kr. til private virksomheder for hjælp til at forberede sig på deres eksamen. Det er en bekymrende udvikling, mener Matematikcenter, der laver gratis lektiehjælp i matematik til bl.a. gymnasieelever. Behovet for hjælp til lektier er udbredt

Matematikcenter oplever det stigende behov blandt elever. Desuden er efterspørgslen på lektiehjælp fra skolernes ledelser også i stigning.

- Matematikcenter ser tydeligt et stigende behov blandt eleverne om mere hjælp til lektier, afleveringsopgaver og eksamensforberedelse. Især i forhold til matematik. Vi oplever det i vores ugentlige lektiecaféer og vi får mange henvendelser fra skoler, som ønsker at åbne lektiecafé på deres skole, siger Sekretariatsleder i Matematikcenter, Kathrine Predstrup. De leder efter et gratis tilbud til deres elever, fortsætter hun.

Desuden er tendensen med, at elever betaler sig fra lektiehjælp samt for hjælp til forberedelse af eksamen noget som organisationen kender til. Og Matematikcenter er bekymret for, at brugen af den private lektiehjælp vil skabe en kløft mellem de elever, hvis forældre har råd til at betale for lektiehjælpen og de elever, hvis forældre ikke har råd. Det er bl.a. derfor, at organisationen har valgt at tilbyde gratis lektiehjælp.

Hjælp til lektier og forberedelse af eksamen skal være lige for alle

Hos Matematikcenter mener de, at det er godt at eleverne får hjælp, når de tydeligvis synes de har behov for det. Men at hjælpen koster eleverne så mange penge er meget problematisk, mener Kathrine Predstrup.

- Det giver en skævvridning i forhold til de elever, som ikke har råd til at betale 6.000 kr. for privat hjælp, siger hun. - Det er meget problematisk, at elever betaler for at få hjælp til noget, som vi mener de i bund og grund har ret til. At få hjælp til lektier og til at forberede sig grundigt på sin eksamen skal være lige for alle. Og det undermineres kraftigt, når nogle føler sig nødsaget til at betale sig fra det, mens andre ikke har råd, siger hun.

Adgangskrav til videregående uddannelser presser eleverne

Kathrine Predstrup mener, at det stigende behov blandt elever for den ekstra hjælp til matematik bl.a. kan hænge sammen med, at nogle elever vælger matematikniveau i gymnasiet ud fra adgangskravene på de videregående uddannelser. Det resulterer i, at der sidder elever på A-niveau-hold, som desværre ikke evner matematikken på det niveau.

- Jeg tror vi vil kunne se det på dumpeprocenten i matematik, ligesom vi har set det de seneste år. Det er bl.a. også derfor Matematikcenter har valgt at sætte ind i forhold til forberedelse af matematikeksamen. Vi holder Eksamenscafé for op mod 200 gymnasieelever i København – og det er helt gratis.

Eksamenscaféen holdes tirsdag den 13. maj kl.17-20 på Niels Brock på Kultorvet 2 i København.

Læs mere her

tags: København, uddannelse, virksomhed, penge, rock, organisation, gymnasiet, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar