søndag den 11. maj 2014

Ny app giver inspiration til tumlelege med de mindste

Kolbøtter, flyveture og kravleaktiviteter giver ikke blot glædeshyl og stjernestunder med de små. Tumlelege stimulerer også barnets sanser, og hjælper barnet igennem den motoriske udvikling. Den nye app BabyTummel giver inspiration til tumlelege med babyen. Mange forældre har stor lyst til at lege og tumle med deres børn fra de er helt små, men mangler inspiration til øvelser. Mange er også usikre på, hvad de kan gøre for at stimulere barnet uden at legen bliver for vild. Den nye app BabyTummel hjælper med at komme sikkert i gang med tumleøvelser til glæde for både børn og voksne.

Udviklet af fysioterapeut
Det er fysioterapeut Lene Kjær Madsen, der står bag BabyTummel. Hun har stor erfaring som instruktør af babygymnastikhold – også kaldet BabyTummel.
App'en er inddelt i aldersgrupper med henholdsvis 0-3 måneder, 4-7 måneder, 8-12 måneder og 12 . Derudover er der afsnit med baggrundsviden om barnets sanser, motorik mm.
Lene Kjær Madsen håber, at app'en kan inspirere forældre, bedsteforældre og fx dagplejere til at komme ned i gulvhøjde og tumle.
- Det er vigtigt at lege og tumle med sine børn fra de er helt små. Vi skal som forældre huske at vugge, trille, svinge og dreje rundt med vores børn. Vores samfund er mere og mere stillesiddende også for babyer. De små sidder i autostolen, i barnevognen og hos forældrene. Daglige tumleaktiviteter er med til at stimulere barnet. Det behøver ikke være egentlig træning. Gør i stedet fysisk leg til en del af hverdagen. Det vigtigste er, at I tumler, når I har lyst til det og hygger jer med det, lyder rådet fra fysioterapeuten.
Hun understreger, at det ikke er nødvendigt at investere i dyrt udstyr for at komme i gang med at tumle.
- Mange af øvelserne kræver blot en madras eller andet underlag, og så er man i gang. Det vigtigste er lysten til at tumle. Nogle øvelser kræver bolde, men det behøver ikke være en stor udgift, og boldene kan med fordel bruges af både børn og voksne. Flere af øvelserne i app'en kan sagtens bruges til børn på op til 3-4 år, så længe de voksne er stærke nok til at tumle dem, siger Lene Kjær Madsen.

Gratis øvelser
BabyTummel app'en har 3 gratis øvelser i hver aldersgruppe. Derudover er der 10-15 øvelser og lege i hver aldersgruppe, som kan tilkøbes. Prisen er ca.19 kr. pr. aldersgruppe eller ca. 39 kr. for alle aldersgrupperne.
Alle lege er beskrevet grundigt med instruktioner til, hvad man skal gøre, og hvad man skal være opmærksom på for at støtte barnet og læse dets signaler samt information om hvad øvelsen stimulerer. Der er billeder, som viser øvelsen trin for trin, så alle kan være med, uanset hvor erfaren man er med at tumle.

- Det er så livsbekræftende at se den glæde, der lyser ud af både børn og voksne, når der bliver tumlet. Den energi og glæde ved at tumle og dermed stimulere barnet motorisk, vil jeg umådeligt gerne give videre til endnu flere. Det håber jeg app'en kan være med til, siger Lene Kjær Madsen.
BabyTummel er tilgængelig til både tablet og smartphone via AppStore og Play Butikken. Det er også muligt at se mere på www.facebook.dk/babytummel og på www.babytummel.dk hvorfra app'en også kan hentes.

Iværksætter-støtte
Idéen til app'en fik Lene Kjær Madsen i sommeren 2013. Hun har fra sine babygymnastikhold erfaret, at mange forældre faktisk har dvd'er, bøger med viden om barnets motoriske udvikling stående hjemme i reolen. Men tiden som nybagte forældre flyver af sted, og hvad skal der til for, at flere kommer i gang med de helt basis tumleaktiviteter EN APP, som forældrene har ved hånden hele tiden!
Vejen fra idé til den færdige app har været lang. Mange har bakket op om idéen. Lene fortæller, at hun i høj grad har benyttet sig af sparring med Esbjerg Erhvervsudvikling, EEU.
- EEU har været med helt fra den spæde idé, troet på ideen og ikke mindst kunnet hjælpe med kontakt til fx app-udvikler, fotograf, advokat og grafiker. Det har betydet utroligt meget med disse kontakter til andre iværksættere. Med det har også været utroligt vigtigt at uvildige har troet på projektet, bakket op når der var modgang og kunnet bidrage konstruktivt, siger idékvinden dag BabyTummel.


Læs mere her

tags: Esbjerg, dvd, 2013, EU, energi, gymnastik,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar