tirsdag den 13. oktober 2015

600 unge klar til Musikstarter camps i efterårsferien!


For 3 år i træk mødes flere hundrede forventningsfulde unge i alderen 13–18 år på Musikstarter camps i uge 42. Det er ligegyldigt om du kommer fra et hjem med klaver, eller om du har en plet på straffeattesten. På Musikstarter camps er alle lige, og samlet om en fælles passion for musikken og de sociale fællesskaber, som opstår ved at grine, græde og danse til den lyd, der skabes i fællesskab.6 steder i landet afholdes camps og der har længe været gang i planlægningen. Det er lokale kræfter fra ungdomsskoler og ungdomsklubber fra hele landet, der sammen med Ungdomsringen skaber rammerne, som de unge selv udfylder og tilpasser til deres egen virkelighed, og hvordan de får mest ud af det. De unge bliver guidet og får en hjælpende hånd, hvis der er brug for det, men det centrale er, at de selv er hovedarkitekterne på projekterne og udvikler sig gennem de positive sociale relationer. På campen får de unge muligheder for at få undervisning af professionelle musikere, og chancen for at møde nogle af de hotteste navne inden for dansk musik i øjeblikket.

I år besøger GO GO Berlin, Turboweekend, Folkeklubben, Karl William, Nelson Can og Lydmor de 6 camps.

Det er rockbandet Nephew som er idemændene bag Musikstarter. Foreningen Ungdomsringen – forening for fritids- og ungdomsklubber og Ungdomsskoler i Danmark - er med som partner og
arrangør og projektet er støttet økonomisk af Bikubenfonden.

Bikubenfondens engagement i Musikstarter er et ud af flere partnerskaber under programmet Kultur til et godt liv. Med Kultur til et godt liv støtter Bikubenfonden kunst- og kulturindsatser, der aktivt involverer socialt udsatte børn og unge. Målet er, at de gennem kunst og kultur skal opnå modstandskraft og succesoplevelser, der kan overføres til andre sammenhænge af deres liv.
For at dokumentere virkningen af indsatser under Kultur til et godt liv har Bikubenfonden bevilget midler til CEFU – Center for Ungdomsforskning – til at undersøge virkningen af aktiv kulturdeltagelse for socialt udsatte børn og unge.

Musik, og dermed Musikstarter, er et godt redskab til at understøtte den sociale udvikling hos unge. Derfor har projektet fokus på at få socialt udsatte unge til at deltage på Musikstarter camp, hvilket er en af årsagerne til at Bikubenfonden støtter projektet økonomisk. Det er dog vigtigt at understrege, at Musikstarter er for alle unge mellem 13 og 18 år og det centrale er tilbuddet til de unge om en uge med en helt unik mulighed for at opleve musikkens positive og livgivende indvirkning på sociale fællesskaber og det at skabe noget sammen.

Fakta om Musikstarter:
Musikstarter er grundlagt af Nephew og Ungdomsringen i 2013, og projektet ejes ligeligt af de to parter.
• I 2015 afholdes seks Musikstarter camps: Camp Nordjylland i Aalborg, Camp Midtjylland i
Aarhus, Camp Syddanmark i Sønderborg, Camp Fyn i Oure, Camp Nordsjælland i Egedal
og Camp København på Vesterbro.
• Projektet er støttet økonomisk af Bikubenfonden
• Nephew modtog en DMA for "Årets idé" for Musikstarter til Danish Music Awards 2014

Yderligere information:
• Musikstarter på facebook: www.facebook.com/musikstarter
• http://www.musikstarter.dk/
• http://www.ungdomsringen.dk
• http://www.bikubenfonden.dk/
• For oplysninger om projektet og andet:
Projektleder Stefan Kvamm mobil 22 99 66 67 eller sekretariatschef Jane Dupont 30 92 21 66.


Læs mere her

tags: Danmark, København, økonomi, kunst, 2013, Nordsjælland, Nordjylland, Vesterbro, Midtjylland, Aalborg, Sønderborg, rock, Turboweekend, Bikuben, undervisning, 2014, ungdomsskole, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar